Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μαξίμου: Στην πρέσα των ελεγκτών της τρόικας...

maximou1


Αντιμέτωπη με τους ελεγκτές της τρόικας βρίσκεται η κυβέρνηση που παρά τον αγώνα δρόμου δεν κατάφερα να βρει ισοδύναμα για να αποφευχθεί η εφαρμογή των επώδυνων μέτρων.

Η τρόικα έρχεται σήμερα στην Αθήνα, για πρώτη φορά μετά την συμφωνία του Ιουλίου και θα παραμείνει.
Θ πραγματοποιήσει εξονυχιστικούς ελέγχους για να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην εφαρμογή της συμφωνίας καθώς και το βαθμό ετοιμότητας της κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα. 
Τα αποτέλεσμα των ελέγχων θα κρίνουν εάν θα εκταμιευθεί η πρώτη δόση του δανειακού προγράμματος, ύψους δύο δισ. ευρώ, καθώς και την συζήτηση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και η επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση των εφαρμοστικών αποφάσεων και εγκυκλίων επί του ψηφοσθέντος πρώτου νομοσχεδίου προαπαιτουμένων.
Προκειμένου να συντονιστούν οι δράσεις της κυβέρνησης στα κρίσιμα μέτωπα θα συνεδριάσει από κοινού στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα τα
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής θα συνεδριάσουν σήμερα το πρωί υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την οικονομική και την κοινωνική πολιτική.
  




voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου