Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Θα στηθούν τελικά κάλπες σε Λέσβο, Λέρο και Σύμη; Τι δηλώνουν οι δήμαρχοι των νησιών


ekloges1
Το μεταναστευτικό ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας.
Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα, καθώς οι κάτοικοι των νησιών, κυρίως που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, βρίσκονται σε απόγνωση.
Ο αριθμός κυρίως Σύρων προσφύγων, αλλά κι Αφγανών μεταναστών, στη χώρα μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Οι δήμαρχοι Λέσβου, Λέρου και Σύμης απείλησαν ότι, εάν δεν δοθεί λύση, δεν θα στήσουν κάλπες στα νησιά τους. Κι οι τρεις δήμαρχοι κάλεσαν τους δημότες τους να μη συμμετάσχουν στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ασκήσουν πίεση και να οδηγήσουν τους αρμοδίους στο να πράξουν τις απαραίτητες ενέργειες, για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στα νησιά τους.
Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δήλωσε στο protothema.gr πως οι κάλπες θα στηθούν κανονικά καθώς η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί.

«Λύση εάν δε θα σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία δεν μπορεί να βρεθεί. Εμείς θέλουμε μία πρόταση για την διαχείριση του προβλήματος. Μαζί με τους δημάρχους του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου και της Λαμπεντούζα, Τζιούζι Νικολίνι προχωρήσαμε σε προτάσεις για τη διαχείριση του ζητήματος σε τοπικό, εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γαληνός.

Κανονικά θα στηθούν οι κάλπες και στη Σύμη σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα.
"Με τις δεσμεύσεις που λάβαμε από τον κ. Χρήστο Ζώη που ήρθε στο νησί, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Χρήστο Χατζημάρκο, κι από πρώην βουλευτές οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στη Λέρο" επισημαίνει ο Μιχάλης Κόλιας, δήμαρχος του νησιού.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου