Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Νέο κύμα μεταναστών- Περνούν από τον Έβρο


metanastes

Τα νησιά του Αιγαίου κυρίως αυτό το καλοκαίρι "βούλιαξαν" από πρόσφυγες και μετανάστες, και αντιμετώπισαν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς δέχθηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.
Ωστόσο, οι πληθυσμοί των προσφύγων που παραμένουν στην Τουρκία και ψάχνουν ακόμη μία διέξοδο προς την Ευρώπη παραμένουν σε επίπεδα εκατομμυρίων.
Κυρίως το τελευταίο διάστημα, μετά τα αλλεπάλληλα ναυάγια στο Αιγαίο, ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα και αρκετοί από αυτούς κατευθύνονται προς τον Έβρο.
Χθες μόνο, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούσαν να περάσουν τον Έβρο στο ύψος της Αδριανούπολης. Μάλιστα, οι πρόσφυγες οργανώνονται μέσω μίας σελίδας στο facebook, καθώς στην ομάδα «crossing no more», περιέχονται κάθε είδους πληροφορίες…
«Εμείς, εννοώ οι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να εισέλθουμε στην ευρωπαϊκή επικράτεια την 15η Σεπτεμβρίου για να αποφύγουμε τις βάρκες του θανάτου...» γράφει χαρακτηριστικά μία ανάρτηση...





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου