Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ξύπνησε ο Δράκος της Κίνας γι΄αυτό και τον ανατινάζουν



Η Κίνα είναι μια τεράστια οικονομία. Όχι μόνον γιατί έχει το 20% των κατοίκων του πλανήτη, αλλά γιατί παράγει το 57% των προϊόντων που καταναλώνονται.
Τώρα ο πρωθυπουργός της Κίνας έριξε σήμερα τα ξημερώματα κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μια ακόμα ρουκέτα, μια ρουκέτα που στοχεύει… στην Αμερική.
«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις, ώστε στα μέσα του 2016 η Κίνα να μπορεί να εδραιώσει ένα διεθνές σύστημα πληρωμών (IPS)»…
Δηλαδή η Κίνα δημιουργεί δικό της IPS που αυτό σημαίνει ότι πλέον το χρηματοοικονομικό της σύστημα έχει επαρκείς αποταμιεύσεις, πόρους και δυνατότητα χειραγώγησης του βασικού επιτοκίου χορηγήσεων (δανείων) και καταθέσεων, ενώ αυτόματα σημαίνει ότι χαλαρώνουν οι όροι εισόδου ξένων στην χρηματοπιστωτική της αγορά.
Σύμφωνα με τον κινέζο πρωθυπουργό σκοπός είναι με τη δημιουργία του IPS να αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα swift και να παρέχει ένα δίκτυο που θα  επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο  να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές με τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Mην θεωρείτε ότι η κίνηση αυτή της Κίνας είναι τυχαία… Ανάλογη κίνηση έκανε πριν λίγους μήνες και η Ρωσία, εγκαινιάζοντας αυτόνομες ρωσικές SWIFT συναλλαγές…
Αυτές οι κινήσεις έχουν ένα στόχο… ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ!!!


katoxika nea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου