Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ALERT… Πρωτοφανής ιαπωνική πρόκληση κατά Αμερικανών και Κινέζων


Kaga_Reconstruction_overhead
Στην Yokohama καθελκύστηκε το νέο ελικοπτεροφόρο πλοίο DDH-184 της Ιαπωνίας, που ανήκει στην κλάση Izumo, που θα χρησιμοποιηθεί για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και για ανθρωπιστική βοήθεια σε φυσικές καταστροφές.
Θα ήταν μία ακόμη καθέλκυση πολεμικού σκάφους, αν δεν ήταν το όνομα που έδωσαν οι Ιάπωνες στο πλοίο. Το ονόμασαν Kaga. Δηλαδή με το ίδιο όνομα που είχε το βασικό ιαπωνικό αεροπλανοφόρο από το οποίο ξεκίνησαν τα αεροσκάφη που βομβάρδισαν το Pearl Harbor στην Χαβάη. Αυτό έκανε τις ΗΠΑ μετά να μπουν στον πόλεμο κατά του Άξονα. Εκείνο το Kaga βυθίστηκε από το αμερικανικό Ναυτικό το 1942 κατά τη Ναυμαχία του Midway. Είχε λάβει μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις και κατά της Κίνας αλλά είναι γνωστό στη δύση για τη συμμετοχή του στην επίθεση του Pearl Harbor.
Η κίνηση της ιαπωνικής κυβέρνησης να δώσει αυτό το ίδιο όνομα στο νέο ελικοπτεροφόρο., προφανώς δεν είναι τυχαία και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η ιαπωνική κυβέρνηση (σε αντίθεση με πολύ μεγάλο τμήμα των πολιτών) αποζητά σύνδεση με το παρελθόν ολοκληρωτισμού ου δεν τιμά τον ιαπωνικό λαό.
DDH184 Kaga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου