Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Κρατική συριακή τηλεόραση: Η Ελλάδα έδωσε άδεια για να περάσουν τα ρωσικά αεροσκάφη


Κρατική συριακή τηλεόραση η Ελλάδα έδωσε άδεια για να περάσουν τα ρωσικά αεροσκάφη
Η συριακή κρατική τηλεόραση μεταφέρει ότι Ελλάδα και Ιράν έδωσαν άδεια στα ρωσικά αεροσκάφη να διελθουν από τον εναέριο χώρο τους στη διαδρομή τοπυς προς Συρία.
Πηγή από τη ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι το Ιράν επέτρεψε την πτήση ρωσικών αεροπλάνων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία μέσω του ιρανικού εναέριου χώρου.Η πηγή ανέφερε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με Ρώσους δημοσιογράφους: «Η ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη δέχθηκε σήμερα την άδεια να μπορέσουν τα ρωσικά αεροσκάφη που κατευθύνονται στη Συρία και μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να διέλθουν από τον εναέριο χώρο του Ιράν. »Η πηγή πρόσθεσε ότι η ρωσική πρεσβεία βρίσκεται σε άμεση και συνεχή επαφή με την ιρανική κυβέρνηση για το θέμα αυτό.
Μια πηγή στη ρωσική πρεσβεία της Αθήνας επίσης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα επέτρεψε να διέλθουν τα ρωσικά αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Συρία από τον εναέριο χώρο της.
Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα: « Το Τμήμα Πληροφοριών της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαίωσε την παραλαβή των αδειών από τις ελληνικές αρχές που επιτρέπουν στα ρωσικά αεροπλάνα να πραγματοποιήσουν πτήση στον εναέριο χώρο της Ελλάδα».Άλλωστε ελληνική διπλωματική πηγή ανέφερε σε δήλωσή της την Κυριακή ότι οι ελληνικές αρχές απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ να κλείσει τον εναέριο χώρο της σε ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. 09/09/2015 sama-tv
Οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν να συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και να υποστηρίζουν το συριακό στρατό αναφέρουν σήμερα Τετάρτη στο Reuters 3 πηγές από το Λίβανο που έχουν σχέση με πολιτικοστρατιωτιωτικές υποθέσεις.Δεν ασκούν πλέον μόνο συμβουλευτικό ρόλο αναφέρουν αλλά πλέον έχουν προστεθεί στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Δύο αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία έστειλε 2 πλοία που αποβίβασαν τανκ αλλά και αεροπλάνα έσπευσαν χθες προς ενίσχυση ενώ οι ρώσοι ανέπτυξαν και μικρή δύναμη ναυτών.Οι ίδιοι δήλωσαν ότι είναι ακόμη ακαθόριστες οι ακριβείς προθέσεις των στρατιωτικών κινήσεων των ρώσων στη Συρία.Ενώ ο ένας αναφέρει ότι μια από τις προετεραιότητες είναι η προετοιμασία αεροδρομίου κοντά στη Λαττάκεια.

hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου