Oπως απεκάλυψε ο  επανεκλεγείς επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα χρειασθούν τουλάχιστο 4 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συμφωνίας με την Ελλάδα. Στην διάρκεια αυτού του διαστήματος θα ενεδρεύει πάντα ο κίνδυνος του "ατυχήματος".
Μιλάμε για το ατύχημα του κουρέματος των καταθέσεων που κάποιοι διέκριναν ήδη πίσω από τα ψιλά γράμματα της νέας συμφωνίας. Σ΄αυτό το διάστημα και με κλειστές τράπεζες η αγωνία των καταθετών θα χτυπάει κόκκινο. Στο μεταξύ συγκλίνουσες αναφορές στα βρετανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το Λονδίνο κινείται για να εμποδίσει τη χρήση του ευρωπαϊκού ταμείου EFSM -το οποίο αντλεί από τον προϋπολογισμό των «28» και διαχειρίζεται η Κομισιόν- στο πακέτο χρηματοδότησης-γέφυρας της Ελλάδας.

"Μέχρι την Τετάρτη θέλω να ελπίζω ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα ολοκληρώσει όσα πρέπει να θεσμοθετηθούν και ψηφισθούν από την ελληνική Βουλή. ", τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

"Αν αυτό γίνει επιτυχώς, όπως θα πιστοποιήσουν οι θεσμοί, θα μας ειδοποιήσουν για να κάνουμε ένα conference call και αυτό θα είναι το σινιάλο για να πάνε ορισμένοι (6-7)από τους υπουργούς στα κοινοβούλιά τους για να πάρουν την σχετική έγκριση", εξήγησε αναφερόμενος στην διαδικασία.

"Στη συνέχεια θα μπορεί να γίνει ένα δεύτερο conference call για να συζητηθεί το ζήτημα του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα", διευκρίνισε.

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ έδωσε έμφαση στην διαφορά του τι ισχύει προ και μετά δημοψηφίσματος:

"Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για μια τελείως διαφορετική κατάσταση τώρα σε σχέση με την ισχύουσα πριν το δημοψήφισμα: Τότε κάναμε λόγο για παράταση του ισχύοντος προγράμματος.
Τώρα μιλάμε για ένα εντελώς νέο πρόγραμμα, τριετές με άλλες απαιτήσεις.

Σχετικά με ένα σχέδιο χρηματοδότησης – γέφυρα για την Ελλάδα, ο κύριος Ντάισελμπλουμ είπτε ότι συζητήθηκε αλλά πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία που τρομάζει τους καταθέτες καθώς η Ελλάδα βρίσκεται πλεόν χωρίς πρόγραμμα και περιέργως φεσώνει το ΔΝΤ χωρίς εμφανείς επισπτώσεις! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Ταμείου. Μετά τη δόση του 1,2 δις ευρώ που έπρεπε να είχε πληρωθεί τέλος Ιουνίου πρέπει να καταβάλουμε τις επόμενες ώρες άλλα 430 εκατ. ευρώ τα οποία δεν μας περισσεύουν. Τι ακριβώς συμβαίνει με το Ταμείο; Πως είναι δυνατόν να είναι τόσο άνετο μαζί μας;






phgh:http://kourdistoportocali.com/