Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αν πέσει η κυβέρνηση, προφανώς θα αναλάβει κάποιος εκπρόσωπος του Σόιμπλε τη χώρα. Αυτό θέλεις, Ελληνα;


Αν πέσει η κυβέρνηση, προφανώς θα αναλάβει κάποιος εκπρόσωπος του Σόιμπλε τη χώρα. Αυτό θέλεις, Ελληνα;
Τα μίντια κάνουν τα πάντα για να πέσει η κυβέρνηση. Ο Σόιμπλε κάνει τα πάντα για να πέσει η κυβέρνηση. Ο Ντάισελμπλουμ κάνει τα πάντα για να πέσει η κυβέρνηση. Και σαν τι περιμένετε να κάνει Το ΧΩΝΙ; Να τους βοηθήσει; Ετσι και αλλιώς, το κάνουν άλλοι, πολύ καλύτερα από εμάς.
Το ΧΩΝΙ είναι μια αντι-μνημονιακή εφημερίδα.
Καταγγέλλουμε τα μνημόνια και τις καταστροφικές πολιτικές του. Για αυτό δημιουργήθηκε η εφημερίδα μας. Για αυτό αγωνίζονται οι δημοσιογράφοι της από την πρώτη στιγμή. Για να αποτινάξουμε την ιδιότυπη οικονομική κατοχή, που έχει επιβληθεί στη χώρα. (Και δυστυχώς παρατείνεται και με τη νέα συμφωνία)
ΕΜΕΙΣ θεωρούμε απαράδεκτο να τολμούν οι Γερμανοί (ή οι άλλοι «εταίροι») να μας εκβιάζουν στυγνά και ντροπιαστικά.
ΕΜΕΙΣ θέλουμε ο ελληνικός λαός να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ AΠΟ ΤΟEUROGROUP ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΙΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, που τολμούν να μας κλείνουν τις τράπεζες για να εκβιάσουν την ψήφο μας και να απεργάζονται πραξικοπήματα στη χώρα μας!
ΕΜΕΙΣ αυτό θέλουμε.Ο λαός θέλει;
ΤΩΡΑ, αν έλεγε ο Τσίπρας ότι φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση (γιατί αυτή τη μεθόδευση της διπλής και ταυτόχρονης εξόδου είχε ετοιμάσει ο Σόιμπλε), ο λαός θα τον ακολουθούσε; Κατά τη γνώμη μας, όχι.
Ούτε καν θα μοιραζόταν ανάμεσα στις δύο επιλογές. Θα ήταν συντριπτικά εναντίον του, μαζικά, (δυστυχώς). Γιατί οι υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος στη χώρα -ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ- παραμένει η μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία.

Ακόμη και οι συμπολίτες μας, που υποστηρίζουν αυτή τη λύση, το κάνουν περισσότερο ως αντίδραση ΚΑΙ ΟΧΙ ως ρεαλιστική πρόταση διεξόδου. Γιατί ΠΟΤΕ (δυστυχώς) δεν άνοιξε στα σοβαρά αυτή η συζήτηση στο εσωτερικό της χώρας, σε σοβαρό επίπεδο, για να ενημερωθούμε με επιχειρήματα και στοιχεία. Υπάρχουν σοβαρότατοι οικονομολόγοι, που μπορούν να ενημερώσουν το λαό σχετικά. Όμως, δεν «συχνάζουν» στα μεγάλα τηλεπαράθυρα…
Μ' αυτό το δεδομένο, λοιπόν, (της ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ παραμονής της χώρας στο ευρώ, που με όλες τις τελευταίες εξελίξεις έχει πάρει χαρακτήρα σχεδόν λαϊκής απαίτησης), καλείταιο κάθε Ελληνας ξεχωριστά να υποβάλει στον εαυτό του την εξής ερώτηση:
Θέλει τους Βορίδη - Γενημμάτα και Θεοδωράκη να διαπραγματεύονται για το μέλλον των παιδιών του με τους Ευρωπαίους ή τους Τσίπρα - Καμμένο;
Το ΧΩΝΙ απέναντι σ' αυτή τη σύγκριση, δεν έχει κανένα δίλημμα:  
ΦΥΣΙΚΑ επιλέγουμε τη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.
  • ΠΟΥ πολέμησε όσο μπορούσε ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ ΑΜΑΧΗΤΙ στις γερμανικές ορέξεις, όπως έκαναν οι προηγούμενοι. Και κέρδισε πράγματα, που ούτε να τα φανταστούμε δεν θα μπορούσαμε με τους προηγούμενους, παρά την παραπληροφόρηση των καναλιών.
  • ΠΟΥ άντεξε σ΄όλες τις πιέσεις όλων αυτών των μηνών, λέγοντας απανωτά ΟΧΙ στους δανειστές, διεκδικώντας να πάρει ανταλλάγματα για αυτά που θα έδινε. Και τα πήρε στο ΤΕΛΟΣ! (Τα μίντια τής χρεώνουν ότι έχασε χρόνο καθυστερώντας και ότι κακώς δεν συμφώνησε νωρίτερα με τους δανειστές. Όταν δεν υπήρχε ακόμη το χρέος και το αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ στο τραπέζι αλλά ΜΟΝΟ τα μέτρα. Ενδιαφέρουσα άποψη…)
  • ΠΟΥ ακόμη και αυτά τα δύσκολα και βάρβαρα μέτρα,που αποδέχθηκε, κατάφερε να τα «νοθεύσει» με την αναδιανεμητική της λογική, προκειμένου να μεταφέρει τα βάρη στους πλουσιότερους και να ελαφρύνει τους φτωχότερους (κάτι που πριν το δημοψήφισμα είχαν αποκλείσει ως δυνατότητα οι δανειστές).
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ: Η συμφωνία Τσίπρα, ακόμη και με τα προαπαιτούμενα που προστέθηκαν τελευταία στιγμή, αφενός είναι ΑΠΕΙΡΩΣ καλύτερη από τα 2 προηγούμενα μνημόνια (που κατέστρεψαν τη χώρα), αφετέρου εξασφαλίζει δημοσιονομικό χώρο 16 δισ. ευρώ την επόμενη 5ετία, που με κυβέρνηση Σαμαρά, θα μετατρέπονταν σε μέτρα σκληρής λιτότητας διαρκείας! Δεδομένα πολύ περισσότερης λιτότητας κάθε χρόνο!
Αρα, από τη μια είχαμε 2 μνημόνια που κάθε φορά αύξαναν το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, κλιμακώνοντας τη λιτότητα στη χώρα και από την άλλη έχουμε μια συμφωνία που την αποκλιμακώνει, εξασφαλίζοντας ανάσα 16 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία!
Από τη μια, είχαμε δύο μνημόνια που στόχο είχαν την εσωτερική υποτίμηση και τη φτωχοποίησηκαι από την άλλη, έχουμε για πρώτη φορά ένα αναπτυξιακό πακέτο 35 δισ. ευρώ καθώς και αναδιάρθρωση χρέους (που αυτή τη φορά δεν θα κουρέψει ελληνικά λεφτά ιδρυμάτων και ταμείων).
Από τη μια, είχαμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις της υποτέλειας, που δέχθηκαν να ιδρύσουν τον Οργανισμό για τη μεταφορά της δημόσιας περιουσίας με έδρα το Λουξεμβούργο και από την άλλη, έχουμε μια κυβέρνηση, που επαναφέρει την έδρα στην Αθήνα και θέτει τον οργανισμό υπό ελληνική διοίκηση!
Όμως, είναι άχαρο να συγκρίνεις μνημόνια με βάρβαρα μέτρα, για να βγάζεις το πιο βάρβαρο. Και δυστυχώς, και η νέα συμφωνία είναι ένα σκληρό μνημόνιο.
Καλύτερο από τα προηγούμενα αλλά μνημόνιο. Που όμως με ΑΥΤΗ την κυβέρνηση, μπορεί να μετατραπεί σε οριστική λύση. Γιατί ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ξέρουμε ότι θα κάνει τα πάντα για να απαλύνει τον πόνο και να ελαφρύνει το βάρος από τους αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτό λέει το κυβερνητικό επιτελείο, που ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ το εμπιστευόμαστε σε αντίθεση με εκείνους, που ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ επιδιώκουν να αποδεχθούμε ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ.
Επίσης, εφόσον ο λαός επιλέγει (ακόμη) την ευρωζώνη, τότε ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, που απειλείται ευθέως μέσα στο ευρώ, θα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση, που έχει την αγωνία να αγωνιστεί για αυτήν, ενδιαφέρεται για αυτήν και θα κάνει τα πάντα για να την υπερασπιστεί  μέσα στο ευρωπλαίσιο.
Και κάτι ακόμη…
Τσίπρας - Καμμένος αποτελούν τη μόνη κυβέρνηση, που μπορεί να αντισταθεί στα μεγάλα συμφέροντα, στην ολιγαρχία, στους καναλάρχες, στη διαπλοκή. Και να τους πολεμήσει. Και να γκρεμίσει το Σύστημα ΤΩΡΑ! (Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί).
Τσίπρας - Καμμένος συνθέτουν μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τον Σόιμπλε, που θέλει να την αλλάξει!!!  Και μόνο αυτό αρκεί για εμάς.
Ο Σόιμπλεθέλει να ρίξει αυτή την κυβέρνηση;Το ΧΩΝΙ μέχρι τέλους θα τη στηρίξει. Και θα κάνουμε τα πάντα γιανα μην ξανάρθουν στην εξουσία οι yesmen, που τόσο πολύ τούς επιζητούν οι δανειστές μας.
Κόντρα στο πραξικόπημα, που με απίστευτα προκλητικό τρόπο οργανώνουν οι «εταίροι» μας των Βρυξελλών. Αυτή τη στιγμή, για εμάς εδώ Στο ΧΩΝΙ, υπάρχει ΜΟΝΟ ένα πραγματικό δίλημμα:
Ποιος θέλεις να κυβερνά τη χώρα; Οι Τσίπρας - Καμμένος ή κάποιος εκπρόσωπος του Σόιμπλε;
Εσύ αποφασίζεις για το παιδί σου και την οικογένειά σου.






phgh:to xwni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου