Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σφάζονται οι εσατζήδες! Ξέσπασε δημοσιογραφικός πόλεμος!



1 11 media

Στη σκιά των μεγάλων χαμένων, των ΜΜΕ που επί δέκα μέρες πρωτοστάτησαν στην πρωτόγνωρη επιχείρηση προπαγάνδας και εκβιασμού του ελληνικού λαού υπέρ του «Ναι», ξέσπασε δημοσιογραφικός πόλεμος με αφορμή τις πρώτες παραπομπές πειθαρχικής δίωξης για 9 τηλε-δημοσιογράφους και στελέχη των τηλεοπτικών καναλιών.
Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ έχουν σωρευτεί από την περασμένη εβδομάδα περισσότερες από 100 καταγγελίες επώνυμες από πολίτες που καταγγέλλουν το ρόλο των ΜΜΕ και συγκεκριμένους Τήλε-δημοσιογράφους για όσα έλεγαν στον αέρα την εβδομάδα του δημοψηφίσματος. Οι προτροπές της ΠΟΕΣΥ που σε αντίθεση με την ΕΣΗΕΑ, προσπάθησε να θυμίσει τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δεν εισακούστηκαν από τα στελέχη της τηλεόρασης τα οποία πρωτοστάτησαν στην απόκρυψη ειδήσεων και στην προβολή εξώφθαλμων ψεμάτων.
Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έχοντας στα χέρια του τις πρώτες καταγγελίες πολιτών, παρενέβη αυτεπάγγελτα και άσκησε πειθαρχική δίωξη στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Mega, Σταμάτη Μαλέλη και Νίκου Κονιτόπουλου, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κ. Μπογδάνου που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1.Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία, ενώ το πειθαρχικό θα εξετάσει όλες τις καταγγελίες και θα κινήσει την πειθαρχική δίωξη και για άλλους δημοσιογράφους της τηλεόρασης.
Η αποκάλυψη της είδησης για παραπομπή των παραπάνω δημοσιογράφων προκάλεσε την οργή των τηλε-αστέρων. Τόσο στο Mega όσο και στον ΑΝΤ1 δόθηκε εντολή στους εκπροσώπους να διακινηθεί κείμενο ενάντια στο πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών! Επικράτησαν τελικά οι ψύχραιμες φωνές που έλεγαν πως ένα τέτοιο κείμενο θα βάλει φωτιά στον κλάδο σε μια ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο που τα ΜΜΕ έγιναν το κόκκινο πανί για τους πολίτες. Οι εκπρόσωποι ωστόσο των τηλεοπτικών καναλιών με έγγραφο τους στην ΕΣΗΕΑ ζητάνε προστασία λέγοντας πως δεν μπορεί το σύνθημα «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» να είναι ταμπέλα που κάποιοι προσπαθούν να τους κολλήσουν». Η επιστολή αυτή των εκπροσώπων των καναλιών, εκτιμήθηκε ως ασπίδα προστασίας των τηλεοπτικών αστέρων των καναλιών, δημιουργώντας νέα ένταση στον κλάδο.



phgh:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου