Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΒΟΜΒΑ Τσίπρα: Δεν αποφύγαμε το Grexit…



Σε μία δήλωση βόμβα προχώρησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στη ΕΡΤ… Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ακόμα δεν έχει ακόμη αποφευχθεί η πιθανότητα Grexit, διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα μέχρι να επικυρωθεί η συμφωνία.
Ο κ. Τσίπρας, αναφορικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, είπε ότι ήθελε να υπάρξει συναινετική έξοδος από το ευρώ για την Ελλάδα κάτι που, όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός, το έμαθε δια στόματος Βαρουφάκη τον περασμένο Μάρτιο.
«Η επιλογή Σόιμπλε ήταν η συναινετική επιλογή. Το κατάλαβα αυτό όταν μου μετέφερε το μήνυμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο», ανέφερε και πρόσθεσε πως αμέσως τηλεφώνησε στην Άνγκελα Μέρκελ και της είπε ότι το σχέδιο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ «είναι αδιανόητο».
«Όταν το κατάλαβα αυτό επικοινώνησα με τη Μέρκελ και της είπε ότι εγώ αυτό το θεωρώ αδιανόητο. Μου είπε δεν είναι δικό μου σχέδιο και έκλεισε εκεί η ιστορία», είπε χαρακτηριστικά.
Μία ανάλυση των επιπτώσεων του Grexit και ζήτησε να πραγματοποιηθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και όπως ο ίδιος υποστήριξε, όταν μελέτησε την ανάλυση αυτή διαπίστωσε πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί εναλλακτική.
«Δεν υπάρχει Plan B», διεμήνυσε στο σημείο αυτό ο πρωθυπουργός ο οποίος στην αρχήν της συνέντευξής του υποσχέθηκε πως θα έλεγε την αλήθεια και δεν θα προσπαθούσε να ωραιοποιήσει τα πράγματα.
Σχετικά με τα μέτρα στα οποία συμφώνησε με τους δανειστές ο κ. Τσίρπας ανέφερε ότι οι εναλλακτικές που είχε ήταν να πετύχει συμφωνία, να πάει σε άτακτη χρεοκοπία ή να ακολουθήσει την εκδοχή Σόιμπλε για συναινετικό Grexit.
«Προσπάθησα να διεκδικήσω όσα περισσότερα μπορούσα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η συμφωνία έχει σκληρές μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας πως υπάρχει η προοπτική, η οποία δεν υπήρχε στο τελεσίγραφο της 25ης Ιουνίου.
«Υπάρχει δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους. Αποφεύγουμε το Grexit. Υπάρχει κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, διασφάλιση των καταθέσεων, 35 δισ. για επενδύσεις και δέσμευση για το χρέος», ανέφερε.






phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου