Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Γερμανική Αριστερά προς Ελληνική κυβέρνηση: Mην υποταχθείτε στους δανειστές!



Η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού κόμματος Die Linke κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μην συμβιβαστεί αν δεν δείξουν οι δανειστές διάθεση για συναίνεση και τόνισε πως "Μια υποταγή θα ήταν το χειρότερο δυνατό μήνυμα".
"Μία έντιμη λύση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει περικοπή του χρέους, καμία μείωση στις συντάξεις και ένα επενδυτικό πρόγραμμα. Η χρηματοδότηση του θα πρέπει να εξασφαλιστεί με έκτακτη εισφορά των 600 πιο πλουσίων οικογενειών της χώρας". είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ και ανέφερε ως πρότυπο το παράδειγμα της Γερμανίας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου με ειδικό νόμο για τον «επιμερισμό των βαρών» οι εύποροι Γερμανοί έπρεπε να εισφέρουν το 50% της περιουσίας τους.
Παράληλα χαρακτήρισε τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης ως «παρτίδα πόκερ χωρίς προηγούμενο», τονίζοντας πως οι δανειστές τηρούν μία στάση «όλα ή τίποτα».
Η Deutsche Welle ανέφερε τον προβληματισμό της κας Βάγκενκνεχ, πως δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη εαν οι δανειστές "επιθυμούν να οδηγήσουν σε αποτυχία την αριστερή κυβέρνηση ή αν επιθυμούν να επιβάλλουν πολιτική λιτότητας ανεξάρτητα από το κόμμα που κυβέρνα την Ελλάδα.".
"κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ" είπε η επικεφαλής του Die Linke αι πρόσθεσε "ότι οι πιστωτές δεν επιθυμούν ένα Grexit "
"Για τη Γερμανία το Grexit θα σήμαινε σε μια πρώτη φάση απώλειες της τάξεως των 60 δισ. ευρώ. Η καγκελάριος θα έπρεπε να εξηγήσει στους Γερμανούς την αποτυχία της πολιτικής της. Η Άγκελα Μέρκελ δεν θα ήθελε να μείνει στην ιστορία ως η πολιτικός που διέλυσε την ευρωζώνη." Οι διαφορές Μέρκελ - Σόιμπλε υπάρχουν επισημαίνει η κα Βάγκενκνεχτ , δεν είναι παιχνίδι ρόλου και δήλωσε πως μια" συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ θα ήταν μια λογική λύση". με προϋπόθεση η ΕΚΤ ώστε να μην υποτιμήσει το νόμισμα περισσότερο από 30%.

phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου