Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Γιατί ενοχλήθηκαν Λαγκάρντ και Μοσκοβισί;




Ενοχλημένη είναι η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πολ Τόμσεν με την Ελλάδα και με την αντιμετώπισή τους από την διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, τα ξένα ΜΜΕ.

Όπως λέγεται, αυτές οι διαφορές θα είναι δύσκολο να γεφυρωθούν κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες στην οποία, η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Πόλ Τόμσεν.

Το κλίμα άρχισε να αλλάζει από τις πρώτες ημέρες κιόλας της διαπραγμάτευσης όταν τα τεχνικά κλιμάκια ήρθαν στην Αθήνα. Σε δημοσίευμα του το Reuters γίνεται αναφορά στην αγανάκτηση των ανθρώπων του ΔΝΤ για τον χαοτικό τρόπο που διεξήχθησαν οι συνομιλίες με τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, που δεν είχαν πρόσβαση σε δημόσιους λογαριασμούς της Αθήνας και στηρίζουν ότι τους έκρυβαν στα ξενοδοχεία.

Ένα ακόμη περιστατικό που κακοφάνηκε στους επιτελείς του ΔΝΤ συνέβη την περασμένη εβδομάδα όταν η ελληνική αντιπροσωπεία πήγε να συναντήσει τον Πιέρ Μοσκοβισί. «Επισκεπτόμενοι οι Παππάς και Τσακαλώτος τον Μοσκοβισί στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα, βρέθηκαν ενώπιον και παρατρεχάμενων στελεχών του ΔΝΤ, οι οποίοι προγραμμάτιζαν να παραμείνουν στη συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Ε.Ε. Οι Έλληνες υπουργοί, βλέποντάς τους, απείλησαν ότι θα φύγουν από τη συνάντηση. Έφυγαν τελικώς οι υπάλληλοι του Ταμείου», ισχυριζόταν πηγή στις Βρυξέλλες. Οι Έλληνες διαπραγματευτές δεν ήθελαν τους εκπροσώπους του ΔΝΤ πιστεύοντας ότι λειτουργούν υπονομευτικά.

phgh:voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου