Του Gustave Rey
Ο διεθνής τύπος σήμερα είναι γεμάτος απο τελεσίγραφα προς τον Αλέξη Τσίπρα, για λήξη παιχνιδιού και στο βάθος Grexit.
Οι Financial Times αποκαλύπτουν  στο πρωτοσέλιδο τους ότι οι πιστωτές παρέδωσαν τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η WS Journal σημειώνει πως πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού και ετοιμάζεται να πέσει. Οπως προειδοποιεί η εφημερίδα "με την αποχώρηση του ΔΝΤ , θα πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα ότι δεν πρόκειται να λάβει άλλη προσφορά απο τους δανειστές κι ότι σήμανε η ώρα του “Take it ro Leave it” ". Στο ίδιο μήκος και η Γερμανική Bild που γράφει ότι η Γερμανία κάνει πλάνα για Grexit και έλεγχο κεφαλαίων καθώς στην τελευταία συνάντηση που είχε η Αγκελα Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κατανόησε πως τόσο καιρό πάλευε επί ματαίω.
«Δυο ώρες διαπραγματεύσεων ήταν αρκετές. Οταν το τρίο εγκατέλειψε την συζήτηση 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, η Ανγκελα Μέρκελ κατάλαβε πως η Ελληνική χρεοκοπία είναι κάτι που δεν μπορεί να σταματήσει. Τώρα ανοιχτά πλέον, στο Βερολίνο συζητούν για Grexit” αναφέρει το δημοσίευμα.
Οι τρεις αιτίες για να φθάσουν τα πράγματα ώς εδώ σύμφωνα πάντα με την Bild, είναι η άρνηση της ελληνικής πλευράς να δεχθεί τους όρους των πιστωτών σε ΦΠΑ  και συντάξεις, η αποχώρηση του ΔΝΤ  και η έντονη πίεση που δέχεται απο σημαντικά στελέχη του κόμματος της.
H Bild αναφέρει ότι στο Βερολίνο κάνουν λόγο για έλεγχο κεφαλαίων καθώς η καγκελάριος γνωρίζει πως πλέον ο χρόνος δεν είναι αρκετός.
Τελευταία ευκαιρία της Αθήνας είναι την επόμενη Πέμπτη 18 Ιουνίου,  οπου οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες. Αν και τότε δεν συμβεί κάτι, όπως λέει μια κυβερνητική πηγή στην Bild τότε «Κάνεις δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε» 

phgh:http://kourdistoportocali.com/