H μυστική συμμαχία Σόιμπλε-Λαγκάρντ λειτούργησε άψογα στην περίπτωση της χθεσινής ανακοίνωσης του ΔΝΤ.
Ο Σόιμπλε –ο οποίος στην διάρκεια της ζωής του επέστρεψε πολιτικά και σωματικά από την κόλαση-δεν θα επέτρεπε στον εαυτό του να μείνει εκτός παιγνιδιού. Εχοντας στο πλευρό του την πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός, οι οποίοι αρντούνται να πετάξουν άλλα λεφτά στην Ελλάδα, έβαλε μπρος το τελικό σχέδιο.
Η φιλοδοξία της Κριστίν Λαγκάρντ να κατέβει υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας και να αναδειχθεί εκείνη ως ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης-το αντίπαλο δέος της Μέρκελ-λειτούργησε άψογα στην προκειμένη περίπτωση.
Ο Σόιμπλε έπεισε την Λαγκάρντ πως θα πρέπει να φανεί αμείλικτη με την Ελλάδα. Mόνο έτσι θα μπορούσε να διεκδικήσει την Γαλλική Προεδρία και να σταθεί ως αντίπαλο δέος απέναντι στην Μέρκελ.
Της είπε πως αν αναλάβει την ευθύνη να μην πληρώσει ποτέ η Ελλάδα τα 40 δις ευρώ που οφείλει στο ΔΝΤ θα καταστραφεί πολιτικά.  Οι φιλοδοξίες της να διεκδικήσει την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας θα έπεφταν στο κενό μιας οφειλής 40 δις  «ελληνικών» ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφή. Η Λαγκάρντ συμφώνησε με τον Σόιμπλε: έπρεπε να είναι αμείλικτοι με την Ελλάδα ώστε να υπάρχει μία περίπτωση να πάρει το ταμείο πίσω τα λεφτά του και η  Λαγκάρντ να ενισχύσει το προφίλ της.

phgh: http://kourdistoportocali.com