Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Συνεχίζουν τη δράση τους η Ρωσική Αρμάδα και ο Αιγυπτιακός στόλος στη Μεσόγειο!


1280px-Russian_navy_anti-submarine_ship_Severomorsk-1024x768Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ρωσίας – Αιγύπτου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οπως δήλωσε χθες, Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Τύπου και πληροφοριών του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για το Ναυτικό, Ίγκορ Ντίγκαλο, τα πολεμικά πλοία έχουν εκπληρώσει τις ασκήσεις απόκρουσης επιθέσεων από μικρούς στόχους.
Ολες οι δράσεις των δυνάμεων στη Μεσόγειο συντονίζονται από την έδρα διαχείρισης των ασκήσεων, που βρίσκεται στο πυραυλοφόρο καταδρομικό «Moskva».Russia's President Putin and his Egyptian counterpart Sisi attend a welcoming ceremony onboard guided missile cruiser Moskva at Sochi
Στο στόλο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε το μεγάλο αποβατικό πλοίο του Στόλου της Βαλτικής «Αλεξάντρ Σαμπάλιν». Τα ρωσικά και τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία διεξήγαν τις αποκρούσεις των επιθέσεων μικρών στόχων, τον έλεγχο των “ύποπτων πλοίων”, την οργάνωση αεροπορικής άμυνας καθώς και την αναπλήρωση αποθεμάτων από ελικόπτερο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πλοία πραγματοποιούν κοινή ανέλιξη με χρήση τεχνικών και οπτικών μέσων επικοινωνίας.
Όπωςέχει ανακοινωθεί οι πρώτες κοινές Ρωσο-Αιγυπτιακές ναυτικές ασκήσεις «Γέφυρα Φιλίας-2015″ στη Μεσόγειο θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή, 14 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου