Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Δήλωση-"βόμβα" για τους πλειστηριασμούς: "Μέχρι 300.000 ευρώ προστατεύουμε τις περιουσίες. Όχι παραπάνω γιατί δεν είναι αριστερό!"


Απίστευτες τοποθετήσεις από κορυφαίο Υπουργό - Στο "σφυρί" χιλιάδες ακίνητα Ελλήνων .

Αποφασισμένοι μοιάζουν στο Μαξίμου να προχωρήσουν το θέμα των μαζικών πλειστηριασμών, που από αυτόν τον μήνα προβλέπεται να υλοποιηθούν και σε ηλεκτρονική μορφή.
Μόνο εμπόδιο για την ώρα μοιάζει να είναι οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι, τον οποίων ωστόσο ο ρόλος τείνει να γίνει τυπικός με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών συστημάτων. 

Μάλιστα πριν από λίγο μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέφερε πως το μεγαλύτερο ζήτημα που εκκρεμεί για την Ελλάδα και την οικονομία είναι τα "κόκκινα δάνεια", που δοκιμάζουν τις αντοχές του τραπεζικού συστήματος.
Εξήγησε δε πως μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου που θα γίνουν και τα περίφημα "τεστ αντοχής" των ελληνικών τραπεζών, θα πρέπει αυτές να έχουν οπωσδήποτε αποσυμφορηθεί. 
Πως θα γίνει όμως αυτό; Μονόδρομος οι κατασχέσεις-πλειστηριασμοί και μάλιστα για πολλούς χιλιάδες Έλληνες, των οποίων η περιουσία βρίσκεται στον "αέρα".
"Το όριο πλειστηριασμού στις 300.000 ευρώ είναι μία πολύ καλή συμφωνία. Από εκεί και πάνω δεν είναι ούτε προοδευτικά δίκαιο ή αριστερό να προστατεύουμε αυτές τις οφειλές", ήταν η δήλωση-"βόμβα" του τσάρου της ελληνικής οικονομίας, προαναγγέλλοντας μαζικούς "αριστερούς πλειστηριασμούς και δημεύσεις περιουσιών".
Θα γίνει η κυβέρνηση της "πρώτης φοράς αριστεράς" εκείνη που θα φέρει στις πλάτες της την μαζικότερη δήμευση περιουσιών από τους Έλληνες; 




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου