Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η καταστροφή των νοικοκυριών έχει ονοματεπώνυμο

Γράφει ο Γιώγος Παντάκης
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και μαζί της έχει αρχίσει το μοίρασμα των «φό μπιζού» στους ιθαγενείς. Καθρεφτάκια, μπιχλιμπίδια και ότι άλλο γυαλίζει μοιράζεται ασύστολα
Το τι παροχές και διορισμούς έχει αρχίσει να «μοιράζει» η κυβέρνηση του Τσίπρα δεν λέγεται. Το τι θα πληρώσουμε όλοι μας από αυτό το μοίρασμα, επίσης δεν λέγεται…
Και όλα αυτά φυσικά γίνονται την ώρα που η έκθεση του ΙΟΒΕ δίνει στοιχεία που μας δείχνουν το μέγεθος του κακού που έρχεται.
Πολύ απλά, 260.000 επιχειρήσεις μέσα στο 2016, ανέστειλαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.Αυτό και μόνο δημιουργεί τρόμο για το μέλλον και ταυτόχρονα δείχνει πώς αυτή η κυβέρνηση βλέπει την ιδιωτική επιχείρηση είτε είναι μεγάλη είτε μικρή. Ιδιωτική να μην είναι.
Λόγια … λόγια … άπειρα λόγια περί ανάπτυξης. Όλο έρχονται, όλο θα έρθουν και το σίγουρο, εκ του αποτελέσματος φυσικά,  είναι ότι όλες οι επαφές και ειδικότερα οι «τελευταίες επαφές» του πρωθυπουργού δεν ήταν καθόλου εποικοδομητικές, με εξαίρεση τις κάποιες στημένες από το επιτελείο του.
Πραγματικά μετά από όλα αυτά αναρωτιέμαι αν έχει καταλάβει σε τι τέλμα έχει πέσει ο Τσίπρας.  Ούτε ένα του «σχέδιο» για ανάπτυξη δεν έχει αποδώσει. Μα ούτε ένα. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβει πόσο λάθος είναι οι πεποιθήσεις του; Αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν θα γίνει ποτέ.
Ποτέ δεν θα καταλάβει τι σημαίνει επιχειρηματικότητα και πως την προσεγγίζεις, και αυτό διότι ως αριστερός ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η ανάπτυξη πρέπει οπωσδήποτε να περάσει μέσα από το υδροκέφαλο κράτος με συνέπεια αυτό να διογκωθεί.
Βέβαια αυτό ελάχιστα τον απασχολεί. Αδιάφορο του είναι αν οι Ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν για το εξωτερικό ή δεν έρχονται στην Ελλάδα νέες. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η οικονομία μπορεί να κινηθεί μόνο με κυβερνητική εντολή.
Οι ιδεοληψίες του είναι τόσο μεγάλες που δεν μπορεί να αντιληφτεί την πραγματικότητα. Έτσι έμαθε στα υπόγεια της προπαγάνδας και έχει εγκλωβιστεί μέσα σε αυτές. Και εμείς, αυτό πληρώνουμε.




http://lastpoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου