Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΑΔΟΧΗ: Αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα, «ανάπτυξη» τα κοινωνικά επιδόματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΑΡΑΔΟΧΗ: Αναδιανομή του πλούτου στην Ελλάδα, «ανάπτυξη» τα κοινωνικά επιδόματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στήνει ένα Κράτος κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες, οι οποίοι ωστόσο φτωχοποιούνται και άρα αυξάνεται η εξάρτησή τους από τα κρατικά επιδόματα, την ώρα που δουλειές κλείνουν λόγω της υψηλής φορολογίας.

Το σημαντικότερο των λεγομένων της στην ΕΡΤ, ήταν η παραδοχή πως λαμβάνει χώρα «αναδιανομή πλούτου», τουτέστιν η κυβέρνηση τα παίρνει από την μεσαία τάξη που παράγει κέρδος, μέσω υπέρογκων φόρων, και  μοιράζει στους υπόλοιπους ψίχουλα με την μορφή κοινωνικών μερισμάτων.
Όπως παραδέχθηκε μάλιστα η υπουργός τα λεφτά πηγαίνουν και σε μετανάστες, τους οποίους συνεχώς καλεί η κυβέρνηση στην χώρα μας, εισάγοντας ακόμα περισσότερη φτώχεια.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, η Θ. Φωτίου δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί ένα κράτος κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες, κράτος-νταβατζής, θα λέγαμε εμείς, από το οποίο εξαρτώνται όλο και περισσότεροι και άρα το στηρίζουν αναγκαστικά.
«Στήνουμε κράτος κοινωνικής προστασίας που αφορά όλους τους πολίτες. Η αντιπολίτευση άφησε ένα λαό χωρίς κοινωνική προστασία και ένα δίχτυ ασφαλείας σε αυτούς που ρήμαξε, το μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού που βρέθηκε σε συνθήκες ένδειας και μεγάλης ανάγκης», δήλωσε χαρακτηριστικά, με τις γνωστές κατηγορίες για τους… προηγούμενους.
Για τις κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες βαραίνουν τις επιχειρήσεις δήλωσε:
«Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι για κάθε ευρώ που δίνεται στις κοινωνικές δαπάνες πολλαπλασιάζεται επί 1,03 - 1,6 στο ΑΕΠ δηλαδή όχι μόνο δεν είναι λεφτά που πάνε χαμένα αλλά προστίθενται στην ανάπτυξη».
Ανάπτυξη λοιπόν τα κοινωνικά επιδόματα!
«Το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε σε 3,5 περίπου εκατομμύρια πολίτες. (…) Είναι γεγονός ότι με τους μνημονιακούς όρους πλήττονται μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να αφήνεις τους πιο αδύναμους απροστάτευτους. Η Αριστερά πάντα μιλάει για αναδιανομή του πλούτου. Δεν μπορεί ο πλούτος να είναι στα χέρια ελάχιστων και όλοι οι άλλοι να χάνουν μονίμως».
Με άλλα λόγια, ο πλούτος αρπάζεται από τα χέρια, όσων ακόμα έχουν, και μεταφέρονται «ψίχουλα» στους «πιο αδύναμους και απροστάτευτους», σε όσους δηλαδή έχει φτωχοποιήσει η αριστερόστροφη πολιτική.
Αυτό, επαναλαμβάνουμε, ονομάζεται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Καμία νύξη στην ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ και ΑΜΕΣΗ ανάγκη μείωσης των φόρων, προκειμένου να ανοίξουν δουλείες και να μειωθεί η ανεργία.
Μόνο οι ελάχιστες συνηθισμένες κορώνες για μελλοντική μείωση φόρων, έξοδο από τα Μνημόνια, κανονικότητα κτλ.
Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη της υπουργού στην κρατική τηλεόραση:



el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου