Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ο κόσμος χωρίζεται ταχύτατα σε στρατόπεδα: Υπάρχει μέχρι και η «αριστερή Εκκλησία»!

Ο κόσμος χωρίζεται ταχύτατα σε στρατόπεδα: Υπάρχει μέχρι και η «αριστερή Εκκλησία»!
Του Άρη Δημόπουλου
Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο κόμμα ή οποιασδήποτε μορφής πολιτικό μόρφωμα που παίρνει θέση, αλλά για τις επίσημες θέσεις θρησκευτικών ηγετών σε μία άλλοτε χριστιανική χώρα. Ο λόγος για τους Αγγλικάνους του Ηνωμένου Βασιλείου, που δεν αποδέχονται με τίποτα την ρητορική της εθνικής δεξιάς, όπως αυτή έχει γίνει γνωστή το τελευταίο διάστημα σε ΗΠΑ και μεμονωμένα στην Ευρώπη.

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να αμφισβητήσουν την ίδια την πίστη των χριστιανών, οι οποίοι "τολμούν" να ενστερνιστούν τις ιδέες και απόψεις της δεξιάς. Τρανό παράδειγμα παρουσιάζεται και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ.
Πιο συγκεκριμένα ο Επίσκοπος του Λίβερπουλ , Paul Bayes, από την Αγγλικανική Εκκλησία, επιτέθηκε σε χριστιανούς που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο Τραμπ , χαρακτηρίζοντας την ρητορική των εθνικόφρονων ως "ένα σύστημα το οποίο χτίζει τοίχους αντί για γέφυρες".
Ο ίδιος φάνηκε επίσης να υποστηρίζει ότι η επικράτηση "δεξιού λαϊκισμού" θα μπορούσε να είναι ασυμβίβαστη με τα όσα πρεσβεύει το Ευαγγέλιο και γενικότερα η χριστιανική πίστη.
"Μερικά από τα πράγματα που έχουν ειπωθεί ακόμη και από θρησκευτικούς ηγέτες μοιάζουν να προωθούν ένα σύστημα που περιθωριοποιεί τους φτωχούς, ένα σύστημα το οποίο χτίζει τοίχους αντί για γέφυρες, ένα σύστημα το οποίο λέει ότι οι άνθρωποι στα περιθώρια της κοινωνίας πρέπει να αποκλειστούν, που λέει ότι δεν καλωσορίζουμε πια τους ανθρώπους στη χώρα μας ".
Με λόγια λόγια, όποιος τυχόν δεν...δέχεται συνεχόμενα τις ορδές αλλοδαπών στα ίδια του τα σπίτια, δεν είναι....σωστός Χριστιανός! Τι μας θυμίζει αυτό;
                                                                                                                                                         
Αυτά υποστηρίζουν -εκτός από τον Πάπα- και οι θρησκευτικοί ηγέτες της Αγγλικανικής Εκκλησίας, καλώντας τους Ευαγγελιστές των ΗΠΑ να μετριάσουν τους τόνους και την εθνική ρητορική τους και φυσικά να μην ακούν τον λόγο του Τραμπ!
Ο Επίσκοπος του Λίβερπουλ μάλιστα συνεχίζει λέγοντας σε συνέντευξή του στο Guardian:
"Με λυπεί βαθύτατα το γεγονός πως οι άνθρωποι που αποκαλούν τους εαυτούς τους ευαγγελικούς στις ΗΠΑ φαίνεται να αποδέχονται άκριτα τις θέσεις που υποστηρίζει ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του".
Τα σχόλια δικά σας...




el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου