Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Εκεί φτάσαμε: Χαρακτηρίζουν «ακτιβιστές» τους τρομοκράτες!

Εκεί φτάσαμε: Χαρακτηρίζουν «ακτιβιστές» τους τρομοκράτες!
Του Άρη Δημόπουλου
Η συμπάθεια μερίδας του αριστερού χώρου προς τις "συλλογικότητες" δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ωστόσο μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ανομίας, δηλώσεις σαν κι αυτές που θα δείτε παρακάτω μόνο το λαϊκό αίσθημα προκαλούν και περισσότερο ρίχνουν "λάδι στη φωτιά" σε μία κοινωνία που ήδη καταρρέει.

Αυτό δυστυχώς όμως δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το δουν εκείνοι που συνεχίζουν να στηρίζουν τέτοιες "συλλογικότητες", όπως ο Ρουβίκωνας, που δεν διστάζουν να λυμαίνονται ξένες περιουσίες. 
Μόλις λίγες μέρες από την παραλίγο δολοφονική επίθεση αναρχικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ξαναχτύπησε, αναφερόμενος στα "προβοκάτσια" και τις κινδυνολογίες κατά τις κυβέρνησης.
"Αυτό γίνεται τα τελευταία 20 χρόνια. Και ευτυχώς όποτε γίνονται τέτοιες ακραίες εγκληματικές ενέργειες, που δεν είναι βεβαίως ακτιβισμοί, δεν έχουν θύματα ανθρώπινα. Δεν υπάρχουν επ’ αυτών διαφορετικές αντιμετωπίσεις ως προς την ανάγκη ακραίας αποδοκιμασίας τους! Αυτό είναι σαφές. Δεν πρέπει όμως να διαλανθάνεται της προσοχής μας το πότε και πώς γίνονται τέτοιες ενέργειες ανάλογα και με το κλίμα που επικρατεί στη χώρα. Είμαι εναντίον της «προβοκατολογίας» αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε και αφελείς για το χρόνο που τέτοια συμπτώματα ξαφνικά οξύνονται!".
Ο τρίτος κατά σειρά πολιτειακός παράγοντας της χώρας κάνει σαν να μην συμβαίνει και τίποτα σοβαρό, την ώρα που η χώρα αφήνεται στο έλεος αναρχικών ομάδων που "βαφτίζονται «συλλογικότητες».
Ο ίδιος μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε χαρακτηρίζοντας εμμέσως τα μέλη του Ρουβίκωνα ως..."ακτιβιστές", αρνούμενος λίγο αργότερα να πάρει ξεκάθαρη θέση για την χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα!
"Επειδή, δε, έχει γίνει μόνιμο τροπάρι να αναφέρονται στον Ρουβίκωνα και το γνωστό ακτιβισμό με το πέταγμα του τρικ για την Ηριάννα και τον Περικλή πριν από δύο μήνες στο προαύλιο της Βουλής, θέλω να σας παραπέμψω στην τρισέλιδη επιστολή μου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επισημάνω ότι δεν μιλάω δημόσια για λεπτά επιχειρησιακά θέματα. 
Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε σαφώς μη εφαρμογή των δεδομένων που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπάρχουν και εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις! Είναι λεπτά επιχειρησιακά ζητήματά και εγώ δεν συμπεριφέρομαι ανεύθυνα να τα ονοματίζω δημόσια, ακριβώς γιατί συμβαίνουν και αυτά, να υπάρχουν δηλαδή παρεξηγήσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας που εντέλλονται υπό τον φρούραρχο στη βουλή και σε άλλες που ενδεχομένως απ’ έξω με άλλες εντολές κάνουν άλλες ενέργειες. Και ο νοών νοείτω".
Αν αυτή είναι η αντιμετώπιση των κυβερνώντων αυτής της χώρας, τότε τι μένει πλέον για να ανακηρυχθούν "ακτιβιστές" όλοι οι άλλοτε "τρομοκράτες"; 
Εξάλλου αυτή είναι η θέση των κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησής μας, για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία:

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου