Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!Το ΄ξύλο της αρκούδας' ΤΡΩΝΕ οι ΤΟΥΡΚΟΙ στο ΑΙΓΑΙΟ... ΒΙΝΤΕΟ


Οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχει όμως και ένα γεγονός που δεν έχει αναδειχτεί ιδιαίτερα. Αυτό είναι το ‘ξύλο’ που τρώνε οι Τούρκοι από τους Έλληνες ‘συναδέλφους’ τους.
Πρόσφατα στο Αιγαίο συνέβη το εξής αξιομνημόνευτο γεγονός (για προφανείς λόγους δεν γράφουμε όλες τις λεπτομέρειες) μεταξύ ενός Έλληνα πιλότου και του αντίστοιχου Τούρκου. Κατά τη διάρκεια κλειστής αερομαχίας (dogfight) ο πιλότος μας κλείδωσε τον Τούρκο, που σημαίνει πως αν πατούσε το κουμπί της εκτόξευσης πυραύλου θα τον σκότωνε. Ο Τούρκος πιλότος, σε πανικό, προχώρησε στη ρίψη chaff και flares, δηλαδή τα αντίμετρα αποφυγής, που ωστόσο όταν σε έχουν ‘κλειδώσει’ είναι σχεδόν αδύνατον να σώσουν τον  ‘κλειδωμένο’
Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:
Αφενός μεν η ρίψη chaff και flares δείχνει πως τις κρίσιμες στιγμές οι πιλότοι μπορεί να χάσουν την ψυχραιμία τους, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ενός ατυχήματος (θυμηθείτε την περίπτωση του σμηναγού Ηλιάκη).
Αφετέρου δε αποδεικνύει στο ελληνικό ΓΕΑ πως οι Τούρκοι πιλότοι είναι νέοι και άπειροι χειριστές. Αποδεικνύεται δηλαδή το έλλειμμα προσωπικού (το έχουμε αναδείξει πολλές φορές) από τις διώξεις και τις φυλακίσεις του Ερντογάν.
Συνεπώς και ως κατακλείδα θέλουμε να τονίσουμε την ποιοτική υπεροχή των Ελλήνων πιλότων μας, παρόλο που ποσοτικώς υστερούμε.
Επιπλέον αναδεικνύει το θέμα των F-35 που θα καλύψουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το έλλειμμα, λόγω της υπέρτερης τεχνολογίας τους σε σχέση με τα F-16.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου