Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΛΙΓΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ! H ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ...βίντεο



 Ο κανόνας για τα πυραυλικά οπλικά συστήματα, ανεξαρτήτως προέλευσης (είτε δυτικής είτε Σοβιετικής/ρωσσικής κλπ), είναι η απροβλημάτιστη και έτοιμη για "χρήση" εγγύηση για μια περίοδο δεκαετίας. Το γεγονός οφείλεται, στο ότι τα σύγχρονα πυραυλικά συστήματα, όπως π.χ. τα αντιαεροπορικά Patriot & S-300, χρησιμοποιούν στερεά καύσιμα, η συνοχή των οποίων, "χαλάει" με συνέπεια να εμφανίζονται κενά και αλλοίωση στην πυκνότητά τους. Το πρόβλημα λύνεται με επιθεώρηση και επανα-πιστοποίηση καυσίμων και πυραυλοκινητήρων, που εξασφαλίζει την απροβλημάτιστη λειτουργία των βλημάτων για επιπλέον δέκα χρόνια. 
Το παραπάνω, αποτελεί από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους των Ελληνικών ΕΔ, καθώς πυραυλικά συστήματα (αντιαεροπορικά, πύραυλοι αέρος/αέρος, αέρος/εδάφους-επιφανείας της ΠΑ, επιφανείας/επιφανείας του ΠΝ, ρουκέτες πυροβολικού κ.α.) τα οποία αποκτήθηκαν την δεκαετία του 2000, απαιτούν την προαναφερθείσα επιθεώρηση, επανα-πιστοποίηση, προκειμένου να συνεχίσουν να υπηρετούν χωρίς προβλήματα ή/και ρίσκο για την ασφάλεια ανθρώπων και μηχανών για επιπλέον δέκα χρόνια.
Στην περίπτωση που δεν γίνουν οι παραπάνω ενέργειες, δεν σημαίνει αχρήστευση του όπλου, σημαίνει όμως έλλειψη εγγύησης σε περίπτωση επιχειρήσεων, για τη σωστή λειτουργία αυτού (του όπλου). Το παρακάτω βίντεο, μας δείχνει τι μπορεί να συμβεί, όταν δεν τηρούνται οι οδηγίες των κατασκευαστών.
του Αλέξανδρου Πορτοκάλη





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου