Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Φτάνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με τους Ψευτο-Προοδευτικούς! Μην ΔΙΩΚΕΤΕ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ...


«Ο τόπος μας προχωράει από στιγμή σε στιγμή στον αφελληνισμό και στον αποχριστιανισμό». Αυτή η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου δεν άρεσε στη Δημοκρατική Αριστερά η οποία τον εγκαλεί για διχαστικό λόγο!
«Η χθεσινή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναδεικνύει για άλλη μία φορά σημαντικά θέματα για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες κουβέντες και ένας διχαστικός λόγος από τον επίσημο θεσμικό εκπρόσωπο της Εκκλησίας» αναφέρει  η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της.
«Η ανέγερση τζαμιού, δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί. Το κράτος έχει την υποχρέωση να διευκολύνει την δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών ελευθεριών» προσθέτει το κόμμα, με αφορμή τις έντονες επιφυλάξεις του Αρχιεπισκόπου για το θέμα. 
Η ΔΗΜΑΡ επίσης υποστηρίζει ότι «απαιτείται εδώ και τώρα χωρισμός των σχέσεων εκκλησίας - κράτους. Είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας».
«Και επειδή αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος τι σημαίνει χωρισμός, οι προτάσεις μας που συνοδεύουν τον επανακαθορισμό των σχέσεων μεταξύ άλλων είναι: το μάθημα των θρησκευτικών να καθορίζεται από το κράτος και να μετατραπεί από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, οι ιερωμένοι να σταματήσουν να είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούμενοι από το κράτος, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου κ.ά.» σημειώνει.
«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν προχωρούν ούτε στο πεδίο αυτών των βασικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια και είναι διαχρονικές θέσεις της Αριστεράς. Η επιβεβαίωση δε της τοποθέτησης του συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει και του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την χώρα μας ως ένα θεοκρατικό καθεστώς και όχι ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα, και προσθέτει κατά του κ. Τσίπρα: 
«Σε αυτή την κατάσταση δυστυχώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος μεταξύ των “συντρόφων του” Φίλη και Καμμένου».
Πάμε να δούμε τα θέματα που θέτει η Δημοκρατική Αριστερά.
Αφελληνισμός των Ελλήνων, ως κίνδυνος υπαρκτός υπάρχει. Ο τρόπος που διδάσκονται τα παιδιά την Ιστορία μας, η ξενομανία στο πλαίσιο ενός ψευτο-προοδευτισμού και η λανθασμένη ταύτιση πως Χριστιανός Ορθόδοξος ίσον συντηρητικός ξενόφοβος, έχουν δημιουργήσει μία αποστροφή της νεολαίας προς τα ήθη και τα έθιμα της χώρα μας. Συνυπολογίστε και τον παράγοντα Ε.Ε και δεν είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τον κίνδυνο.
Στο θέμα του Τζαμιού, σαφώς και πρέπει να μπορούν οι μουσουλμάνοι να τελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Πρέπει ωστόσο να τηρούν το νόμο της Ελλάδας και επίσης ο τόπος δημιουργίας του Τζαμιού πρέπει να επιλεχθεί με γνώμονα το ελληνικό συμφέρον (μη γκετοποίηση, αστυνόμευση κλπ) και όχι το πού έχουμε ελεύθερο χώρο.
Όσον αφορά το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους, το πώς θα διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών μπορεί να συζητηθεί από την Εκκλησία και την Πολιτεία μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου. Η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και άλλα δόγματα ή θρησκείες απαλλάσσονται του μαθήματος.
Το πώς θα πληρώνονται οι ιερωμένοι επίσης μπορεί να συζητηθεί. Δεν είναι άμεσο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το ζούμε κάθε μέρα. Η σπατάλη του δημοσίου δε βρίσκεται στους μισθούς των ιερωμένων.
Για το δε όρκο… ήδη προβλέπεται η δυνατότητα πολιτικού όρκου για όποιον το επιθυμεί.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό από τους ψευτο-προοδευτικούς πως είναι άλλο πράγμα η ελευθερία επιλογής του πολίτη στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και άλλο ο ‘Διωγμός’ της Ορθοδοξίας από την Ελλάδα.





voicenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου