Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Sabah: Πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα...


ΈβροςΔημοσιεύματα στον Τουρκικό Τύπο αναφέρουν πως πέντε Τούρκοι πολίτες συνελήφθησαν στην Ελλάδα μετά από παράνομη είσοδο στη χώρα, από τον Έβρο. Στο μεταξύ, μηδενικές ήταν οι...
προσφυγικές ροές σε Λέσβο και Σάμο από το πρωί της Τρίτης μέχρι και σήμερα. 88 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες το ίδιο διάστημα στη Χίο.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι οι πέντε Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για ένα ζευγάρι, ένα παιδί και δύο ενήλικες άντρες. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι οι πέντε Τούρκοι πρόκειται να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Η Sabah τονίζει ότι εκτός από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, άλλοι 23 Τούρκοι πολίτες έχουν καταφύγει στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η εφημερίδα Hurriyet, γράφει ότι οι πέντε συλληφθέντες πέρασαν παράνομα με φουσκωτό σκάφος τον Έβρο. Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της σημειώνει ότι ένας από τους πέντε είναι γιατρός και οι δύο εφοπλιστές.

Προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές

Με 88 νέους πρόσφυγες και μετανάστες όλους στη Χίο πέρασε το τελευταίο 24ωρο, από χθες Τρίτη το πρωί μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί. Το ίδιο διάστημα σε Λέσβο και Σάμο οι ροές ήταν μηδενικές.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.389, στη Χίο 4.126 και στη Σάμο 1.325. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 10.840...



nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου