Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας...




Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στις 8 το βράδυ το κυβερνητικό σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη» στην εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη – Παραγωγική Ανασυγκρότηση»...
στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ωστόσο, τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να λυθεί ο γρίφος της ανάπτυξης είναι περιορισμένα, όπως περιορισμένοι είναι και οι πόροι που είναι διαθέσιμοι -αν και ελαφρώς αυξημένοι- για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να ξεκινήσει με μια αναδρομή του «δύσκολου κύκλου, που κλείνει με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης», όπως άλλωστε θα επικυρωθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και να εστιάσει στις προβλέψεις για τη διαχείριση του χρέους.

Προτάσσοντας την «καινοτομία» και την «εξωστρέφεια» ο Αλέξης Τσίπρας θα σταθεί ιδιαίτερα στο ζήτημα των εργασιακών, προβάλλοντας τη θέση ότι χωρίς στήριξη των εργαζομένων, προστασία των εργασιακών σχέσεων και αναμόρφωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η όποια ανάπτυξη θα είναι ανισομερής.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο επιθυμεί αυτή η τοποθέτηση να αποτελέσει και «μήνυμα» εντός και εκτός της χώρας εν όψει των σκληρών διαπραγματεύσεων και των απαιτήσεων που θα θέσουν οι δανειστές για τα εργασιακά στον δρόμο προς τη δεύτερη αξιολόγηση.

Από εκεί και πέρα ο ο πρωθυπουργός αναμένεται να απαριθμήσει τα κάθε λογής χρηματοδοτικά εργαλεία για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Το επενδυτικό «πρόγραμμα Γιούνκερ», στο οποίο αναμένεται να ενταχθούν μεγάλες επιχειρήσεις, τα προγράμματα ΕΣΠΑ και η κατανομή των πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα προβληθούν ως σημαντικά εργαλεία για την ενίσχυση της παραγωγής και της απασχόλησης.






nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου