Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ!


konstantinoupoli1
Ο Ρώσος πολιτικός και νομοθέτης της Αγίας Πετρούπολης, Vitaly Milonov, γνωστός ως κύριος υποστηρικτής του ρωσικού νόμου για την απαγόρευση της γκέι προπαγάνδας, πρότεινε η Κωνσταντινούπολη να μετονομαστεί σε Κωνσταντινούπολη σε όλους τους ρωσικούς χάρτες και στα κρατικά εγχειρίδια.
Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Milonov κάλεσε την μετονομασία ως «επιστροφή του ιστορικού ονόματος της Κωνσταντινούπολης», προσθέτοντας ότι το όνομα Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιήθηκε στην τσαρική Ρωσία.
«Πολλοί κάτοικοι της χώρας μας εξακολουθούν να συνδέουν την πόλη της Κωνσταντινούπολης μόνο με την ιστορία του Βυζαντίου. Πριν από την επανάσταση των Μπολσεβίκων, αυτή η πόλη δεν ονομαζόταν διαφορετικά, εκτός από Κωνσταντινούπολη στη χώρα μας. Σήμερα, πολλά Ορθόδοξα χριστιανικά έθνη, για παράδειγμα η Ελλάδα, διατηρούν αυτή την παράδοση», έγραψε ο Milonov στην επιστολή του, όπως ανέφερε το RIA Novosti.
«Η επιστροφή του ιστορικού ονόματος της πόλης θα συμβόλιζε ότι η χώρα μας και ο λαός μας κρατούν την τραγική μοίρα του Βυζαντίου στη μνήμη τους», έγραψε ο Milonov. «Δεν απορρίπτουμε το σύγχρονο όνομα, αλλά διατηρούμε το δικαίωμά μας για την ιστορική δικαιοσύνη, ακόμη κι αν περιέχεται με τη μορφή ενός συμβόλου».
Το όνομα Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιούνταν επίσημα από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αντί του Ιστανμπούλ, μέχρι το 1930. Άλλαξε επίσημα μετά την αυτοανακήρυξη της τουρκικής δημοκρατίας.
Ο Milonov είναι ένας βετεράνος της ρωσικής πολιτικής, αλλά κέρδισε εθνική και διεθνή φήμη, ως κύριος υποστηρικτής της εθνικής νομοθετικής απαγόρευσης του 2013 της gay προπαγάνδας σε ανήλικους.
Τον Σεπτέμβριο του 2015, ο Milonov ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια διεθνή ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Εθελοντές της Ελευθερίας», με το στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας υπέρ των παραδοσιακών αξιών.



hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου