Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της Ρωσίας στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Ραγδαίες εξελίξεις... Πληροφοριακά Στοιχ


Την ώρα που εντάσεις και οι διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης κλιμακώνονται σε όλα τα Σκόπια, φαίνεται πως η Ρωσία επιχειρεί παρέμβαση στο σλαβικό κρατίδιο, προκειμένου να αλλάξουν οι επιρροές στη Βαλκανική χερσόνησο.
Συγκεκριμένα, οι εντάσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση του προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος απονείμει χάρη στους πολιτικούς που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκλήματα και παραβιάσεις. Οι πολίτες αντέδρασαν και έχουν ξεσηκωθεί.
Ε.Ε. και ΗΠΑ έχουν εκφράσει τις ανησυχίες για το πολιτικό μέλλον της χώρας, το οποίο φαντάζει αβέβαιο και ενδέχεται να βάλει σε άμεσο κίνδυνο τη Βορειατλαντική Συμμαχία. 
Το ΥΠΕΞ της Ρωσίας λοιπόν, κρούει εδώ και καιρό τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για ένα ουκρανικό σενάριο, το οποίο έχει στόχο την αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων. Η Ρωσία λοιπόν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την πολιτική κρίση στα Σκόπια, προκειμένου να ανατρέψει το ουκρανικό σενάριο και να φέρει τα Βαλκάνια στη ζώνη επιρροής της.
Μάλιστα έχουν ήδη ξεσπάσει έντονες φήμες, οι οποίες κάνουν λόγο για άμεση υποστήριξη του πρώην πρωθυπουργού, Νίκολα Γκρούεφσκι, από τη Μόσχα, προκειμένου να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός διαμεσολαβητής μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πολιτική κρίση στο σλαβικό κρατίδιο θα κλιμακωθεί και ενδέχεται να υπάρξουν πολλές ανατροπές. Οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθημερινά, ενώ φαίνεται πως υπάρχει πόλωση μεταξύ των πολιτών.





voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου