Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Γι’ Αυτό Επιμένουν (Προκλητικά) οι Τούρκοι (και ΌΧΙ Μόνο) για την Κυπριακή ΑΟΖ… ΕΓΓΡΑΦΑ Αποκάλυψαν τον «ΧΡΥΣΟ»


ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
Στοιχεία για κοιτάσματα
Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα για τον Γ’ γύρο αδειοδότησης
Πιθανότητα μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 6, λόγω πανομοιότυπου γεωλογικού σχηματισμού με το Λεβιάθαν και το Αφροδίτη, αλλά και ακολουθία πιθανών κοιτασμάτων με γεωλογία ίδια με του αιγυπτιακού κοιτάσματος-μαμούθ, Ζορ, στα τεμάχια 8 και 10. Αποκαλυπτικά και εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τις εταιρείες των κοιτασμάτων είναι τα αναλυτικά έγγραφα, οι γεωλογικοί χάρτες και οι σεισμογραφικές αποτυπώσεις, που κοινοποίησε το υπουργείο Ενέργειας στο πλαίσιο του Γ γύρου αδειοδότησης στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Μέσα από τα στοιχεία φαίνεται ότι στο τεμάχιο 6 (για το οποίο η Άγκυρα αυθαίρετα ανακοίνωσε ότι μέρος του βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας της) τα γεωλογικά δεδομένα δείχνουν σημαντική γεωλογική διαμόρφωση με μεγάλες διαστάσεις και όλα τα δεδομένα συμπίπτουν με αυτά του Αφροδίτη και με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε βιογενές φυσικό αέριο.
Για τα άλλα δύο τεμάχια που περιλαμβάνονται στον Γ γύρο αδειοδότησης, δηλαδή το 8 και το 10, τα γεωλογικά δεδομένα είναι ίδια με το Ζορ και με τέτοιες γεωλογικές διαμορφώσεις που εκτείνονται κατά μήκος του Ερατοσθένη και των ορίων της λεκάνης της Λεβαντίνης και πιθανόν να περιέχουν φυσικό αέριο.
Φαίνεται επίσης από τα στοιχεία ότι το τεμάχιο «12» (πλην του Αφροδίτη), που επιστρέφει τον άλλο μήνα στη Δημοκρατία από τη Noble, θα αποτελέσει ακόμα ένα φιλέτο ενδιαφέροντος στο κοντινό μέλλον.
Οι υπογραφές των συμφωνιών με τους αναδόχους, που θα επιλεγούν στον Γ γύρο αδειοδότησης, έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2017 .




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου