Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Tο ραντεβού του Τσίπρα με τους αγρότες...



Ξεπεράστηκαν τελικώς οι επιφυλάξεις και οι αμφισβητήσεις και θα καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου...
με τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς και οι εκπρόσωποι άλλων 38 μπλόκων που συμπαρατάσσονται μαζί τους.

Λίγα λεπτά μετά τις 12 έφτασε στο Μεγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων: Εάν δεν μας δεχθούν αποχωρούμε! 
«Εμείς θα τους χαρίσουμε έναν προσχηματικό διάλογο. Δεν γίνεται να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους μας να τους ορίζουν το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Χρήστος Γκόντιας.
Διευκρίνισε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη συνάντηση. Εάν δεν δεχτούν την αντιπροσωπεία που όρισε η δύναμη των μπλόκων μας και εμμένουν στη θέση τους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μέλη που άλλοι, έξω από εμάς, όρισαν, τότε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δεν θα συμμετάσχει».

Εκπρόσωποι του μπλόκου των Μικροθηβών ήδη έχουν περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Ωστόσο, ψηλά στην Ηρώδου Αττικού βρίσκονται αγρότες που δεν τους επετράπη η είσοδος γιατί δεν ήταν στην λίστα. 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής έκανε λόγο για "μαγείρεμα" των ονομάτων την τελευταία στιγμή και αποκλεισμό αγροτών με κομματικά κριτήρια!
Η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολικό σχέδιο για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και την ενίσχυση του αγροτικού χώρου, δήλωσε πριν λίγο στο ραδιοσταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο FM" και στο δημοσιογράφο Νίκο Ρούμπο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι στη σημερινή συνάντηση θα εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του αγροτικού κινήματος και των μπλόκων.
   Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την πεποίθηση πως θα γίνει ένας γόνιμος και ειλικρινής διάλογος, που θα λαμβάνει υπόψη του το πλαίσιο που μπορεί να κινηθούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, ενώ τόνισε ότι στην καρδιά της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η παραγωγική ανασυγρκότηση της χώρας. Ερωτηθείσα, δε, για το ενδεχόμενο ξεχωριστής συνάντησης με εκπροσώπους αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι "δεν έχει φτάσει τέτοιο αίτημα" στο Μέγαρο Μαξίμου, επανέλαβε πως οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια συλλογικότητα ή μπλόκο είναι ευσπρόσδεκτος στον διάλογο ακόμη και την τελευταία στιγμή.





tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου