Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν: "Έχουμε δικαίωμα να επεμβαίνουμε σε όποια χώρα..."






Η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις...
όχι μόνο στη Συρία, αλλά σε κάθε χώρα που υποθάλπει την τρομοκρατία και είναι απειλή για την τουρκικό κράτος, είπε ο πρόεδρος της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Ο πρόεδρος της χώρας τόνισε ότι η στάση της Άγκυρας δεν έχει να κάνει με τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών που δεν μπορούν να ελέγξουν την εδαφική τους ακεραιότητα, αντίθετα η Τουρκία επιδιώκει να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα αυτών των χωρών.

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει συμπεριφορές που επιχειρούν να αφαιρέσουν το δικαίωμα της χώρας του για αυτοάμυνα, ως πρωτοβουλίες κατά της Τουρκίας, από όπου κι αν προέρχονται.

Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει το δικαίωμα για αυτοάμυνα από τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις που έχουν στοχοποιήσει την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων στη Συρία τους οποίους η Τουρκία τους θεωρεί τρομοκράτες.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη Συρία, συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τους Κούρδους της Συρίας, συμμάχους στη μάχη κατά του ISIS.  Εκτός από τις επιθέσεις στην Συρία, η Τουρκία είχε αναπτύξει περίπου 150 στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από πυροβολικό και περίπου 25 τανκ στο βόρειο Ιράκ, χωρίς την συναίνεση της Βαγδάτης.








tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου