Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στις επάλξεις οι αγρότες της Κρήτης… περιμένοντας τις εξελίξεις- Παγκρήτια σύσκεψη στα Μεγάλα Χωράφια







Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους τόσο στα Πραιτώρια στο Ηράκλειο, στα... Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά όσο και στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν οι αγρότες της Κρήτης, περιμένοντας τις εξελίξεις μετά το ραντεβού με τον Πρωθυπουργό συναδέλφων τους από την υπόλοιπη χώρα.

Μάλιστα σήμερα στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, με τη συμμετοχή όλων των αγροτικών συλλόγων του νομού Χανίων ,αλλά και αγροτών από την υπόλοιπη Κρήτη, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, που έγινε την Κυριακή στη Νίκαια, αλλά και να αποφασίσουν για το πώς θα κινηθούν απο’δω και πέρα.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι αγρότες από το μπλόκο στα Πραιτώρια επισημαίνουν τα βασικά τους αιτήματα, που είναι τα εξής :

1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.

2. Κατάργηση φορολόγησης από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή – Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, αυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας.

3. Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση τιμής αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια.

4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από κόκκινα δάνεια αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή τόκων, κούρεμα κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια ως 200.000 ευρώ φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

5. Κατάργηση φόρου στο κρασί – Απόσυρση μέτρων φορολογίας στο τσίπουρο.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε καθένα από αυτά. Μετά τη συνάντηση και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουμε, θα αποφασίσουμε και την παραπέρα στάση μας.









tromaktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου