Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Το «παιδί της αλλαγής» εκθείασε ξανά την ανύπαρκτη κυβέρνησή του! – Διαπλοκή και θεσμική εκτροπή από τη ΝΔ (βίντεο)


ypourgiko_symvoulio_large
Φουλ επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, μήνυμα στους αγρότες για διάλογο, ανακάτεμα της τράπουλας στο ασφαλιστικό και συνεχείς αναφορές στην κυβέρνησή του και το (ανύπαρκτο) έργο της από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε οριστικά τη χορήγηση 4 τηλεοπτικών αδειών και διαπίστωσε πως βλέπει… φως στον ορίζοντα, την ώρα που οι Έλληνες υποφέρουν…
Με αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης στο αμέσως επόμενο διάστημα, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, με σκοπό να εξεταστούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας: αγροτικό, αξιολόγηση και προσφυγικό.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας Τσίπρα:
«Έχουμε μεν μπροστά μας έναν κάβο, αλλά μετά από αυτόν βλέπουμε φως στον ορίζοντα.
Η πλειονότητα του λαού μας, οι δυνάμεις του λιμενικού, δίνουν παραδείγματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο και σε μια Ευρώπη που δείχνει αμηχανη και σαστισμένη.
Οι εσωτερικές της αντιφάσεις, δυσχαιρένουν τη διαχείριση της κρίσης και οδηγούν σε παλλινωδίες, ακόμη και σε πολιτικές κλειστών συνόρων σε κάποιες χώρες.
Η Ελλάδα μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία των κέντρων υποδοχής. Περιμένουμε από τους εταίρους μας όμως να κάνουν το ίδιο σε ότι αφορά τις δικές τους υποχρεώσεις γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αλα καρτ.
Οι δύο κρίσεις συμπληρώνονται και από την κρίση ασφάλειας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φαύλου κύκλου που πρέπει να σπάσει.
Έχουμε επιφέρει μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας και αποδίδει καρπούς. Τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα αναλαμβάνει τον ρόλο που της αναλογεί. Από χώρα που θεωρούσε τον εαυτό της μικρό και αδύναμο στο διεθνές περιβάλλον, μετατρέπεται σε χώρα κόμβο για τις εξελίξεις στην κρίσιμη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Μετατρέπεται σε μια χώρα γέφυρα μεταξύ δύσης και ανατολής
Έκλεισα σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες στο ταξίδι στο Ιράν. Σε λίγο χρόνο η εικόνα της χώρας διεθνώς θα έχει αλλάξει.
Βλέπουμε και το ρόλο της Ελλάδας στο Κυπριακό, που έχει ανοίξει παράθυρο ελπίδας για την πιθανότητα λύσης του μέσα στο 2016. Στρατηγικός μας στόχος η αποκατάσταση των σχέσεών μας με την Τουρκία. Από τη διαρκή ένταση με τη γείτονα λίγοι έχουν να κερδίσουν, αλλά δεν ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα κατοχής της Βόρειας Κϋπρου.
Αύξηση 1% στην εργοδοτική εισφορά, έχουμε συμφωνήσει με όλους, περιμένουμε να γίνει αποδεκτή από τους Θεσμούς η πρόταση, αφού τηρεί το γράμμα της συμφωνίας.
Η ελληνική πρόταση έχει μια βασική αντίληψη: εξασφάλιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφορά κυρίως εμάς και όχι τους Θεσμούς. Δεχόμαστε κριτική, περιμένουμε προτάσεις, είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις.
Δεν είναι προαιρετική η μεταρρύθμιση, είναι αναγκαία για το μέλλον. Η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που άναψε η αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια.
Παλεύουμε να προστατέψουμε τα εισοδήματα των πιο αδύναμων και των αγροτών.
Μοιράζουμε το δικό τους βάρους στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις δημιουργεί επιβαρύνσεις που πρέπει να εξεταστούν.
Το ίδιο θα κάνουμε και με το ζήτημα των αγροτών, αρκεί να θελήσουν να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να βρούμε λύσεις. Οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν την ειλικρινή αγωνία των αγροτών. Γιατί άραγε τα συστημικά ΜΜΕ σήμερα τους αποθεώνουν, ενώ πριν από λίγα χρόνια τους πολεμούσαν;
Δεν αναλάβαμε την εξουσία για να συνεχίσουμε στην πεπατημένη. Είμαστε το τέκνο της ανάγκης για αλλαγή. Κρατάμε κόκκινες γραμμές και εγγυόμαστε την προστασία των ασθενέστερων και της πρώτης κατοικίας. Θα προχωρήσουμε με το παράλληλο πρόγραμμα, θα βάλουμε τέλος στη διαφθορά και στην αναρχία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Από δω και στο εξής δεν θα μένει κανένας μόνο στην κρίση, κανένας μόνος χωρίς στήριξη.
Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης απέναντι στην αντιπολίτευση έλαβε τέλος. Η άρνησή της να συναινέσει στην προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ αποτελεί θεσμική εκτροπή. Η συναίνεση δεν είναι προαιρετική, αλλά επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα. Στόχος τους να βραχυκυκλώσουν την προσπάθεια της κυβέρνησης.
Ο κ, Μητσοτάκης ξεπληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή.
Αύριο καταθέτομε και ψηφίζουμε διάταξη που θα ορίζει ότι οι άδειες θα είναι 4.
Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες, όπως κάθε φορά που το καινούριο γεννιέται, υπάρχουν οδύνες.
Η διαπλοκή που βάρυνε με τη σκιά της για πολλά χρόνια την κοινωνία βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της. Η χώρα γύρισε σελίδα.
Θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που με σαφήνεια 3 φορές μας έδωσε ο λαός τον τελευταίο χρόνο».





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου