Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Παραδοχή Μουζάλα: «Είμαστε έτοιμοι για κλείσιμο συνόρων»! (βίντεο)


mouzalas_giannis
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο οι άλλες χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Ο κ. Μουζάλας μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του mega κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό.
Σαν κυβέρνηση ετοιμαζόμαστε να μας κλείσουν τα σύνορα. Θα είναι μονομερής ενέργεια από άλλες χώρες, αλλά θα πρέπει σαν κυβέρνηση να δουλεύει κανείς με ένα τέτοιο ενδεχόμενο σημείωσε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε: «Κάτω από τη σημαία της ταπείνωσης, υποστήκαμε μεγαλύτερες ταπεινώσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χειρισμούς μας. Είναι πόλεμος. Πρέπει να τον δώσουμε με συνέπεια, έχοντας τους στόχους μας. Θα χάσουμε κάποια πράγματα, θα κερδίσουμε κάποια άλλα».
Ερωτώμενος για τον κίνδυνο αποπομπής από τη συνθήκη Σένγκεν, ανέφερε πως αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες θα βγουν από τη Σένγκεν, κλείνοντας τα σύνορά τους.
Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο τη χαρακτήρισε «καταρχήν θετική» αφού, όπως είπε, θα πραγματοποιεί επιχειρήσεις κοντά στα τουρκικά παράλια.
Επιπλέον, ο κ. Μουζάλας αναφερόμενος στο κέντρο μετεγκατάστασης μεταναστών στα Διαβατά σημείωσε: «Ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις. Αν δεν βρεθούν, θα γίνει δοκιμή στα Διαβατά».
Επίσης, είπε ότι: «Η Ελλάδα πιέζει ώστε οι μετανάστες να επαναπροωθούνται στην Τουρκία μέσω της Frontex».





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου