Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

BREXIT στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της Ελλάδας!!


brexit
Η απόφαση βρετανικού δικαστηρίου που λέει στη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση από μόνη της να ξεκινήσει τη διαδικασία του Brexit με ενεργοποίηση του σχετικού Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, μπορεί μεν να μπερδεύει την διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από τη συμμορία της Ε.Ε., αλλά η δίκη στο ελληνικό Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 9 Νοεμβρίου μπορεί να αποτελέσει το κλειδί που θα επιτρέψει το αποτέλεσμα του βρετανικού Δημοψηφίσματος να εφαρμοστεί και ο βρετανικός λαός να αποδειχθεί ότι είναι κυρίαρχος στη χώρα του.
Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας μάς υποχρεώνει να προβληματιστούμε αν η Βρετανία δεν είναι δημοκρατική χώρα αλλά ολιγαρχική, με το κοινοβούλιο να αποτελεί την δημοσιοποιημένη ολιγαρχία. Το Δημοψήφισμα αποτελεί την ανώτατη μορφή Άμεσης Δημοκρατίας που πηγάζει απευθείας από τον κάθε πολίτη, είναι η απόλυτη έκφραση Δημοκρατίας («δημο-κρατία» που σημαίνει ισχύς-εξουσία των πολιτών). Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ πάνω από αυτό. Συνεπώς, το βρετανικό δικαστήριο που βάζει το κοινοβούλιο (το οποίο υποτίθεται ότι είναι εργαλείο αντιπροσώπευσης των πολιτών, δηλαδή κάτω από αυτούς) πάνω από τους πολίτες, επισφραγίζει ότι ουσιαστικά η Βρετανία είναι ολιγαρχική και όχι δημοκρατική χώρα.
Την αναγνωριστική προσφυγή που ζητά να κηρυχτούν παράνομοι και αντισυνταγματικοί όλοι οι νόμοι που αντιτίθενται στο αποτέλεσμα του Ελληνικού Δημοψηφίσματος του 2015 κατέθεσαν (α) ο Συνασπισμός Πολιτικών Κομμάτων και Κινήσεων με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Ε.Κ.Α.Δ.), (β) η Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» και η (γ) η νεότευκτη Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» (Ν.ΕΛ.Σ.Ε.). Ο δικηγόρος Γεώργιος Κόκκας την υπέβαλε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όπως ειδικότερα επιτηρεί το Ελληνικό Δημόσιο με : την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) (γνωστών ευρύτερα ως «θεσμών» ή «τρόϊκα» ή «κουαρτέτο»), κλπ.
Αν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της Ελλάδας αποφασίσει να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι που αντιτίθενται στο αποτέλεσμα του δικού μας δημοψηφίσματος του 2015, τότε θα υπάρχει δεδικασμένο από δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας ότι οτιδήποτε αντιτίθεται σε αποτέλεσμα δημοψηφίσματος είναι παράνομο. Το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας το οποίο προβλέπει ότι οποιαδήποτε χώρα μέλος έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει «σύμφωνα με τις δικές της συνταγματικές ρυθμίσεις», θα θέσει την πρόκληση στο βρετανικό δικαστήριο, όπου θα εκδικαστεί η έφεση κατά του πρώτου δικαστηρίου, αν «οι συνταγματικές ρυθμίσεις» της Βρετανίας είναι ενάντιες στις ελληνικές που θα αναγνωρίζουν ότι τίποτα δεν είναι πάνω από το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος. Προφανώς δεν είναι αντίθετες και το βρετανικό δικαστήριο θα πρέπει να λάβει υπόψιν του την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου και να σεβαστεί η Βρετανία απόλυτα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματός της.
Ίσως η δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 9 Νοεμβρίου (6 μμ) στη μεγάλη Αίθουσα Αρείου Πάγου, είναι σημαντικότερη από ότι θα νομίζαμε. Σίγουρα είναι για τη Βρετανία..




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου