Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Το ΥΠΟΥΛΟ ΠΛΑΝΟ-ΠΑΓΙΔΑ των Τούρκων για να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ την Κύπρο


Ως μεταβατικό στάδιο για την πραγματοποίηση μιας πενταμερούς διάσκεψης επιδιώκει η τουρκική πλευρά να μετατρέψει τις επικείμενες διαπραγματεύσεις επί ελβετικού εδάφους. Μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των συνομιλιών του Μοντ Πελεράν, η τουρκική πλευρά δείχνει σαφώς ότι επιδίωξή της δεν είναι η συζήτηση αποκλειστικά του εδαφικού αλλά θέλει να κλειδώσει μια συμφωνία μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί για πενταμερή, η οποία θα διεξαχθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Χθες, ξεκαθάρισε πως στο Μοντ Πελεράν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν εις βάθος τα κριτήρια του εδαφικού. Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως τα κριτήρια που θα συμφωνηθούν, θα τοποθετηθούν στη συνέχεια σε χάρτες. Ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα πως πριν από την ύπαρξη συμφωνίας στα κριτήρια καμιά εκ των δύο πλευρών δεν θα παρουσιάσει χάρτη.
Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιήσουν νέες συναντήσεις οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, για να συζητήσουν διάφορα θέματα ενόψει των συνομιλιών στην Ελβετία. Παράλληλα, υπάρχει έντονη κινητικότητα και προεργασία εντός των διαπραγματευτικών ομάδων.
Στην Ελβετία θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο ως ομάδα συμβούλων, οι Πόλυς Πολυβίου, Τουμάζος Τσιελεπής, Παναγιώτης Δημητρίου, Νίκος Κλεάνθους, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Κύπρος Χρυσοστομίδης.




hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου