Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡ’ ΟΛΙΓΟΝ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ!!!


1033712763
Ένα ολλανδικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στην Ανατολική Μεσόγειο σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει και να παρακολουθήσει τη ρωσική ομάδα του Βορείου Στόλου, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Στρατηγός Igor Konashenkov, με δηλώσεις του την Τετάρτη.
«Στις 9 Νοεμβρίου και ώρα 06.50 π.μ. Μόσχα τα Severomorsk και Αντιναύαρχος Kulakov (ανθυποβρυχιακά αντιτορπιλικά) εντόπισαν ένα diesel/ηλεκτρικό υποβρύχιο του ολλανδικού ναυτικού, το οποίο προσπάθησε να προσεγγίσει και να παρακολουθήσει τα αεροπλανοφόρα του Βορείου Στόλου », είπε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Το υποβρύχιο εντοπίστηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, με τη χρήση των συστημάτων σόναρ και τις πληροφορίες που παρέχονται από τα Ka-27 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα. Παρά τους ελιγμούς του υποβρυχίου, δημιουργήσαμε μια σταθερή επαφή με αυτό. Τα πλοία το παρακολούθησαν για μία ώρα και το ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την περιοχή όπου βρίσκεται η ναυτική ομάδα.»
Στη συνέχεια ο Konashekov προειδοποίησε ότι τέτοιου τύπου ενέργειες θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα πολύ σιοβαρό ατύχημα σε περίπτωση που επαναληφθούν: «Τέτοιου είδους αδέξιες κινήσεις και προσπάθειες να ελιχθεί το υποβρύχιο σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά πλοία, θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα».
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η ρωσική ναυτική ομάδα, εντοπίζει τακτικά υποβρύχια του ΝΑΤΟ κατά μήκος της πορεία της. Στις αρχές Νοεμβρίου, το πυρηνικό υποβρύχιο Βιρτζίνια εντοπίστηκε στην προσπάθειά του να κατασκοπεύσει τα ρωσικά πλοία.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου