Της Νίκης Ζορμπά
Όταν ο Α. Τσίπρας αναφερόταν έμπλεος χαράς στο τσιτάτο του "Μεγάλου Τιμονιέρη" περί "μεγάλης αναταραχής - θαυμάσιας κατάστασης", είναι αμφίβολο εάν είχε στο μυαλό του τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν για την κυβέρνησή του και κοντεύουν να τινάξουν την πολιτική (του) μπάνκα στον αέρα. 
Τα ανοιχτά μέτωπα για το Μαξίμου ξεπετάγονται σαν τη λερναία ύδρα και το κλίμα στο εσωτερικό ΣΥΡΙΖΑ και Κυβέρνησης είναι οπωσδήποτε, βαρύ. Πολυνομοσχέδιο, Τηλεοπτικές Άδειες, προσφυγικό, χρέος, αποτελούν τα αγκάθια του κυβερνητικού σώματος που δύσκολα θα αφαιρεθούν, προσεχώς. 
Η υπόθεση Καλογρίτσα έχει προκαλέσει σάλο στην ενδοχώρα του κόμματος αφού μέρες επί ημερών, "κεντρική" γραμμή δεν υπήρχε ει μη μόνον η αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, με την οποία επιχείρησε να ξεκαθαρίσει πως όποιος δεν πληροί τους όρους τους διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, θα κηρυχθεί αμέσως "εκπτωτος". 
Τούτο ερμηνεύτηκε από πολλούς ( και όχι αδίκως αφού ειπώθηκε από τον κ. Τσίπρα εν τω μέσω της χιονοστιβάδας αποκαλύψεων για βοσκοτόπια, προνομιακό δανεισμό του εργολάβου από την Τράπεζα Αττικής κλπ) ως μεγαλοπρεπές "άδειασμα" στον Χρ. Καλογρίτσα, οπότε και εκδηλώθηκαν φωνές που ενόχλησαν το Μαξίμου, όπως η αρχική τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος μίλησε και για "ποινικές ευθύνες". 
Τσίπρα απόντος, η βαβέλ επιτάθηκε - ως είθισται οσάκις λείπει ο πρωθυπουργός σε ταξίδι για δουλειές και εμφανίζονται στον ορίζοντα "λεπτά" προς διαχείριση ζητήματα-. 
Ο κ. Παππάς ανέλαβε να "καθαρίσει" την ατμόσφαιρα ενώ στο σημερινό ( καθιερωμένο κάθε Δευτέρα) άτυπο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιείται υπό τον Α. Τσίπρα, θα χαραχθούν και οι "γραμμές" άμυνας για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη την α' δόση του τιμήματος έχουν καταβάλλει οι κκ Αλαφούζος- Μαρινάκης ενώ σήμερα αναμένονται οι καταβολές από τους κκ Κυριακού- Καλογρίτσα.
Το τελικό κρας-τεστ, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και το Συμβούλιο της Επικρατείας θα αποφανθεί για το μέλλον του διαγωνισμού. 
Η Ν.Δ άλλωστε δια του Λ. Αυγενάκη ο οποίος έδωσε τον κομματικό "τόνο", δηλώνει απερίφραστα πως εάν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες καταπέσει στο ΣτΕ, η κυβέρνηση "υποχρεούται" να πάει σε εκλογές.
Δίλημμα Τσίπρα 
Σε άλλα, επίσης καθόλου ευχάριστα για το Μαξίμου νέα, ο "πόλεμος" που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ν. Φίλη και εκκλησίας για το ζήτημα των θρησκευτικών, επιτείνει την εσωκυβερνητική βαβούρα. 
Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός έχει απο καιρό επενδύσει σε καλές σχέσεις με την εκκλησία εξ ου και οι περιστάσεις θα απαιτήσουν " χειρουργικές κινήσεις" από πλευράς του. 
Τον Νίκο Φίλη πάντως έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή το κόμμα, δια της εκπροσώπου του Ράνιας Σβίγκου ενώ ειδικής βαρύτητας είναι οι τοποθετήσεις υπέρ Φίλη του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος (είθισται να δίνει και τη "γραμμή". 





capital.gr