Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα ΙΤΑΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΙΛΗ...


O Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης έδωσε συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα και υποστήριξε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στη σύγκρουσή του με την εκκλησία, καθώς έχει όπως υποστηρίζει την κάλυψη του Πρωθυπουργού.
Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπαναχώρησε από τη συμφωνία που είχε κάνει με την κυβέρνηση στο θέμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών «κάτω από την πίεση των ακραίων ιεραρχών» και της αντιπαράθεσής του με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Τέλος ο κος Φίλης εμφανίζεται αποφασισμένος να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο, ότε και αν ο Μακαριότατος τον δεχτεί (έχει ζητήσει ραντεβού εγγράφως και από την αρχιεπισκοπή του έχουν απαντήσει ότι ο κ. Ιερώνυμος δεν πρόκειται να τον δει πριν την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, στις 4 Οκτωβρίου).  «Στη συνάντηση αυτή δεν πρόκειται να κάνω πίσω, εδώ είμαστε κυβέρνηση, δεν πρόκειται να γελοιοποιηθούμε»,  υποστηρίζει ο κ. Φίλης και συμπληρώνει ότι το ζήτημα των Θρησκευτικών είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι της Εκκλησίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Παιδείας ανέμειξε στην όλη υπόθεση και την πρώην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας ότι αυτή άρχισε τον διάλογο πάνω στο θέμα αυτό και ότι αυτός τον ολοκλήρωσε.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου