Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ε Π Ε Λ Α Σ Η


%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%83-%cf%87%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1%cf%83ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
Κατεβαίνουν τα πρώτα κρύα προς τα Βαλκάνια αλλά και τη χώρα μας, φέρνοντας για κάποια 24ωρα έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμα και πυκνές πρόσκαιρες όμως χιονοπτώσεις.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ιδιαίτερα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους αλλά και το ότι θα περιστρέφεται για 3 ως και 4 ημέρες γύρω από τον εαυτό του, πάνω από την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και πάνω από περιοχές της βόρειας, βορειοανατολικής κυρίως Ελλάδας απ’ όπου θα περνούν και οι παρυφές αυτούς του χαμηλού.
Το χαμηλό αυτό βαρομετρικό θα έχει όλα τα στοιχεία μίας μετεωρολογικής »βόμβας» όπου μάλιστα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ουκρανίας και της Ρουμανίας καθώς και σε χαμηλά υψόμετρα της γειτονικής μας Βουλγαρίας θα δώσει πυκνές αλλά σύντομες χιονοπτώσεις.
%cf%80%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%83
Κάποιες χιονοπτώσεις ωστόσο αυτού του χιονιά, θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και ορεινά τμήματα της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας μεταξύ 5 και 6 Οκτωβρίου. Να σημειώσουμε εδώ πως η χρήση των χειμωνιάτικων μπουφάν αλλά και των παπλωμάτων αλλά πιθανότατα και η χρήση θέρμανσης, θα μας είναι απαραίτητα το διάστημα 5-8 τουλάχιστον Οκτωβρίου μιας και θα κάνει τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες όπου ακόμα και στη Θεσσαλονίκη το πρωί θα πέφτουν στους 5-6 βαθμούς και το μεσημέρι μετά βίας ο υδράργυρος θα δείχνει 15-16 βαθμούς.
Χειμωνιάζει νωρίς και δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αργότερα μέσα στον Οκτώβρη και ιδιαίτερα το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη, θα έχουμε περισσότερο κρύο και πολλά χιόνια. Πάντως όλα τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν πως έρχεται ένας αρκετά βαρύς Χειμώνας που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τον περσινό Χειμώνα.





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου