Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη… ΗΧΗΡΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑΤΙ…


57ed048ec46188de1e8b4577
Οι προειδοποιήσεις του Αμερικανικού ΥΠΕΞ και οι απειλές για τη διακοπή της συμφωνίας στη Συρία, δεν έμειναν αναπάντητες από την πλευρά των Ρώσων, την ώρα που ο ΟΗΕ βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης.
Το ρωσικό ΥΠΕΞ έδειξε καλή διάθεση για τη συνέχιση της συμφωνίας, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο νερό στο κρασί του, ωστόσο τόνισε ξεκάθαρα πως οι απειλές για τα στρατεύματα της χώρας πρέπει να σταματήσουν άμεσα.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια της εκπροσώπου του Κρεμλίνου Μαρία Ζαχάροβα: «Δε νομίζετε ότι μια τέτοια εγγαστριμυθία για τρομοκρατικές επιθέσεις και απώλειες αεροσκαφών ακούγονται περισσότερο σαν μια εντολή επίθεσης παρά ένα διπλωματικό σχόλιο;»
Η Ρωσία θα συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση της στη Συρία βοηθώντας τις κυβερνητικές δυνάμεις στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατών, όπως δήλωσε και ο έτερος εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δείχνοντας ότι δεν πτοούνται από τις αμερικανικές απειλές. «Η Μόσχα συνεχίζει τις επιχειρήσεις των αεροπορικών δυνάμεων παρέχοντας υποστήριξη στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες των συριακών ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα: Ότι ο αγώνας κατά των τρομοκρατών συνεχίζεται», επεσήμανε.
Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να αποκαταστήσουν τη συνεργασία τους που θα επιφέρει την παύση των εχθροπραξιών στη Συρία. Οι προσπάθειες των δύο χωρών οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο πρόσφατα μετά τις διαφορές που αφορούν τους όρους της διαπραγμάτευσης για κατάπαυση του πυρός.
Η Μόσχα είναι φανερά εξοργισμένη από την αδυναμία της Ουάσιγκτον να ξεχωρίσει τους αντάρτες από τους τρομοκράτες, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχει βρει πάτημα να προλάβει να συμμαζέψει την κατάσταση στις επιχειρήσεις Μόσχας και Δαμασκού στο ανατολικό Χαλέπι. Παρόλο που οι δύο χώρες μάχονται ενάντια σε τρομοκράτες…





hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου