Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΈΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ! Παραίτηση Τσίπρα...

 Στο "παρά πέντε" για την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θεωρούν ότι βρισκόμαστε, οι Γερμανικές εφημερίδες, οι οποίες αναγγέλουν ραγδαίες εξελίξεις.
Ο Τύπος που κυκλοφόρησε σήμερα στην Γερμανία, θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να ετοιμάζει την παραίτηση του σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί το αίτημα του για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ύστερα από το "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς...
Η ξαφνική διακοπή της χτεσινής διαπραγμάτευσης Ελλάδας-θεσμών και η άρνηση του ΔΝΤ για έκτακτο Eurogroup την Μ. Πέμπτη, οδηγεί την κυβέρνηση σε αδιέξο.
Συγκεκριμένα η «Die Welt», αναφέρει: «ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη λιτότητα. Κάτι που πλέον είναι θέμα χρόνου».
«Όμως, δεν θα υπήρχε κανένα πολιτικό όφελος για τον Τσίπρα από κάτι τέτοιο. Στην ελληνική Βουλή των 300 εδρών, η κυβέρνηση έχει ισχνή πλειοψηφία ( 153 βουλευτές). Η κρίσιμη ψηφοφορία για τον Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Πολλοί βουλευτές θα μπορούσαν να μην εγκρίνουν τα μέτρα. Πολλοί απ” αυτούς μάλιστα φοβούνται να αντικρίσουν τους ψηφοφόρους τους την Κυριακή που είναι το Πάσχα των Ελλήνων. Κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε και πάλι να κάνει ελιγμούς και να προκηρύξει νέες εκλογές. Αν χάσει ο Τσίπρας, θα είναι οι Συντηρητικοί που θα βάλουν στο δικό τους πρόγραμμα τη βαριά λιτότητα σε δράση. Τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν, μέχρι στιγμής, καμία θέληση να βοηθήσουν τον Τσίπρα με τις ψήφους των βουλευτών τους. Τα συνδικάτα ζητούν ήδη για “εξέγερση κατά της λιτότητας”» τονίζει το άρθρο της , «Die Welt».
Ενόψει της αξιολόγησης που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, τα γερμανικά δημοσιεύματα θεωρούν την παραίτηση Τσίπρα, "θέμα χρόνου"...







voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου