Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Βαριά πρόστιμα στη Μ. Βρετανία...


Βαριά πρόστιμα στη Μ. Βρετανία για τις εταιρείες που κάνουν κλήσεις με απόκρυψη
...για τις εταιρείες που κάνουν κλήσεις με απόκρυψη...
Βαριά πρόστιμα περιμένουν στη Μεγάλη Βρετανία τις εταιρείες που συνεχίζουν να πραγματοποιούν κλήσεις μάρκετινγκ, χωρίς να εμφανίζουν τους αριθμούς τους. Με...
νόμο που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα τα πρόστιμα θα ξεπερνούν τα 2 εκ. λίρες, αν από τις 16 Μαΐου και μετά οι αριθμοί δεν εμφανίζονται, ακόμη κι αν οι εταιρείες αυτές έχουν τα τηλεφωνικά τους κέντρα στο εξωτερικό. 
  Ο νόμος αυτός έχει ως στόχο να μπορούν οι καταναλωτές να προβούν σε καταγγελίες αν το επιθυμούν, αλλά και να είναι ευκολότερο για αυτούς το αν θα απαντήσουν στο τηλεφώνημα. Θα βοηθήσει επίσης την αρμόδια υπηρεσία να διερευνήσει περιπτώσεις στις οποίες παραβιάζονται οι κανόνες.  
 Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολογίζεται, σύμφωνα με το SkyNews, ότι γίνονται κάθε χρόνο περίπου 4,8 δισ ενοχλητικών κλήσεων. Μια στις πέντε κλήσεις μάρκετινγκ είναι από ανώνυμο ή κρυφό αριθμό. 
  "Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα για τις αδίστακτες εταιρείες εμπορίας. Οι ενοχλητικές κλήσεις είναι απαράδεκτες και δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση", δηλώνει η αρμόδια για την προστασία των δεδομένων υπουργός.




nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου