Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΦΙΑΣΚΟ… H Αναφορά του Υποναυάρχου Jörg Klein για το Αιγαίο…. »Μια τρύπα στο νερό»


1
Η Αναφορά της Ναυτικής δύναμης ΝΑΤΟ Maritime Group Two (SNMG2) για την πρώτη εβδομάδα περιπολίας στο Αιγαίο αποδεικνύεται οτι πρόκειται για ένα από το μεγαλύτερο φιάσκο του ΝΑΤΟ …Άσχετα τι λένε !
Η γερμανική ναυαρχίδα της μόνιμης ΝΑΤΟ Maritime Group Two (SNMG2) FGS BONN είναι το πρώτο πλοίο του ΝΑΤΟ που έπλευσε στο χώρο της δραστηριότητας για την πρώτη περιπολία γύρω από το ελληνικό νησί της Λέσβου και της Χίου!
2
Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, το ΝΑΤΟ είχε επεκταθεί στην περιοχή της δραστηριότητας στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και την Ελλάδα, σε στενή συνεργασία τόσο με τους Συμμάχους. Το ΝΑΤΟ επέκτεινε τη συνεργασία της με τη διασυνοριακή υπηρεσία της ΕΕ Frontex.
«Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε στις τοπικές αρχές με αισθητήρες μας, ενισχύοντας τις δυνατότητές τους. Είναι απολύτως απαραίτητο να παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για αυτούς, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών και των ελληνικών ακτοφυλακής και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνόρων, FRONTEX για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα δίκτυα παράνομης διακίνησης ανθρώπων «, δήλωσε ο Υποναύαρχος Jörg Klein, διοικητής SNMG2.
3
Δευτέρα το βράδυ BONN ξεκίνησε το πέρασμα της στην περιοχή μεταξύ του νησιού της Λέσβου και των τουρκικών ακτών, διατηρώντας συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.
Τούρκοι και Έλληνες αξιωματικοί σύνδεσμοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο FGS BONN διευκολύνουν την έγκαιρη μοιράζονται σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές πληροφοριών, την περαιτέρω ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της παρουσίας του πλοίου στην περιοχή.
4
«Αυτό η πρώτη περιπολία έχει δείξει ότι εμείς, ως ένα καλά εκπαιδευμένη δύναμη του ΝΑΤΟ είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε το έργο μας σε αυτόν τον τομέα. (Αν και έχει εκπαιδευτεί η δύναμη του ΝΑΤΟ σε συλλήψεις δεν πρόκειται να το κάνει)
Όλες οι μονάδες, καθώς και πολυεθνικό προσωπικό μου είναι καλά προετοιμασμένοι για να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων της αποστολής, η οποία είναι να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των γραμμών της παράνομης εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο », είπε ο Υποναύαρχος Klein.
5
Αυτή τη στιγμή SNMG2 αποτελείται από το γερμανικό ναυαρχίδα FGS BONN, την καναδική φρεγάτα HMCS Φρέντρικτον, η Ελληνική φρεγάτα ΕΣ ΣΑΛΑΜΙΣ, η τουρκική φρεγάτα TCG BARBAROS και η βρετανική αποβάθρα εκφόρτωσης πλοίου (βοηθητική) RFA ΒΑΣΕΙΣ BAY. SNMG2 κατευθύνθηκε για τη διεξαγωγή αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης, και να μοιράζονται πληροφορίες με τις τουρκικές και τις ελληνικές αρχές και σύνορα οργανισμός FRONTEX της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και των εγκληματικών δικτύων στην περιοχή.
Σχόλιο :Σήμερα 13 Μαρτίου απο την επίσημη Αναφορά του Γερμανού Διοικητού της Νατοϊκής Δύναμης στο Αιγαίο αποδυκνύται οτι το ΝΑΤΟ δεν έκανε απολύτως τίποτε και δεν πρόκειται να κάνει !
Ο ΓΕρμανός αναφέρει τις διαταγές που έχει πάρει : H SNMG2 κατευθύνεται για τη διεξαγωγή αναγνώρισης, παρακολούθησης και επιτήρησης, και να μοιράζονται πληροφορίες με τις τουρκικές και τις ελληνικές αρχές και σύνορα οργανισμός FRONTEX της Ευρωπαϊκής Ένωσης






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου