Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΜΕΡΚΕΛ!!!ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!!ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ!!!!





Με τον τίτλο «Μόνη στο Βερολίνο» και μια χαρακτηριστική φωτογραφία, το γερμανικό περιοδικό «Spiegel Online» έρχεται να προεξοφλίσει τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών σε τρία κρατίδια της Γερμανίας και να επιβεβαιώσει το σύνολο του αμερικανικού τύπου ότι το χριστιανοδημοκατικό κόμμα θα υποστεί συντριβή τη μεγαλύτερη στην ιστορία του και η γερμανίδα καγκελάριος ΄Ανγκελα Μέρκελ απώλεια εξουσίας,
 
 επειδή η λανθασμένη πολιτκή για τους πρόσφυγες ύψωσε τους φράχτες στην Ευρώπη και απομόνωσε τη Γερμανία από το ευρωπαικό οικοδόμημα. 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των επικοινονιολόγων της γερμανίδας καγκελαρίου να βελτιώσουν το προφίλ της για να στηρίξουν την προεκλογική της εκστρατεία, το κλίμα έχει ήδη διαμορφωθεί και οι γερμανοί πολίτες καθώς και το βαθύ γερμανικό κατεστημένο θα απαντήσουν σήμερα το βράδυ μέσα από την κάλπη ότι το σχέδιο Μέρκελ για το μεταναστευτικό δεν έχει καμμία τύχη. Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και το νεοσύστατοαντι-προσφυγικό κόμμα Alternative fur Deutschland (AfD), που έχει αυξήσει τα ποσοστά του στα τρία κρατίδια, αμέσως μετά την ίδρυσή του. 

Αλλά δεν είναι μόνο οι γερμανοί που στρέφουν αλλού το βλέμμα τους. Φαίνεται ότι η αλλαγή τάξης στην γερμανία είναι μέρος της μεγάλης εικόνας για το σκηνικό που στήνεται από τις μεγάλες δυνάμεις στην Ευρώπη και την Ν.Α Μεσόγειο. Ο αμερικανικός δημοσιογράφος Ross Douthat καθαρά στους «New York Times» ότι η Μέρκελ πρέπει να φύγει. 

Η «Super Sunday» θα είναι ένα Βατερλώ για την Μέρκελ λέει ο γκάρντιαν διότι η πολιτική των «ανοιχτών θυρών» με 1,5 εκατομμύριο μετανάστες ήδη στη Γερμανία, αποδοκιμάζεται από το σύνολο των γερμανών όταν δεκάδες γυναίκες έχουν καταγγείλει σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς κυρίως από αφρικανούς στην Κολωνία, την ίδια ώρα που η καγκελάριος παρακολουθούσε μια συναυλία πιάνου από τον Antonio Acunto στα Konzerthaus στην όμορφη πλατεία Gendarmenmarkt του Βερολίνου προς όφελος των προσφύγων. 

Από τότε όμως που ο γερμανικός καλωσόριζε τους πρόσφγες, το κλίμα έχει αλλάξει εντελώς και εκτός από την εσωτερική δυσαρέσκεια η ‘Ανγκελα Μέρκελ έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις χώρες της ΕΕ που κράτησαν αποστάσεις από τους χειρισμούς στο προσφυγικό και διαφοροποιήθηκαν με πρώτη την Αυστρία να ηγείται της κίνησης των «κλειστών συνόρων» που δημιούργησε ήδη ένα τετελεσμένο και στις χώρες των Βαλκανίων και του πρώην Ανατολικού Μπλόκ. 

Ενδεικτικό της δυσφορίας που έχει προκαλέσει αυτή η πολιτική είναι και η στάση του Πολωνού πρωθυπουργού κ. Τούσκ ο οποίος μέσωTwitter έστειλε ένα σσαφές μύνημα προς την Άνγκελα Μέρκελ αυτή τη φορά όχι με τα χείλι του και τη δουλοπρεπική συμπεριφορά του να φιλά το χέρι της καγκελαρίου αλλά με ένα tweet ευχαριστώντας τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για το κλείσιμο των συνόρων τους στους πρόσφυγες και «εφαρμογή μέρος της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης κρίσης.» 



Η ειδησεογραφική εκπομπή Ώρα των ΗΠΑ ονόμασε Πρόσωπο της Χρονιάς τη Μέρκελ το φθινόπωρο και υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Από τότε, το κλίμα έχει αλλάξει και όχι μόνο στη Γερμανία. Για να αποφευχθεί «μια αναγέννηση της δεκαετίας του 1930 σε στιλ πολιτική βία, λέει ο αρθρογράφος των «New York Times» Ross Douthat, η «Άνγκελα Μέρκελ πρέπει να φύγει.»



volcano times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου