Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΣΟΚ! Άφησαν το Πολεμικό Ναυτικό χωρίς πυρομαχικά… (ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ)

sage
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μία ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία απευθυνόταν στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, φανέρωσε κάτι που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες, καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι η κυβέρνηση είχε αφήσει το Πολεμικό Ναυτικό δίχως πυρομαχικά.
Στις 30 Ιουλίου 2014, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, είχε δώσει έγκριση προκειμένου να υλοποιηθούν 42 εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία θα είχαν συνολικό κόστος 1.997.449.000 Ευρώ. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα αυτά αφορούσαν πρόσκτηση μεταχειρισμένου υλικού, προμήθειες για πυρομαχικά αλλά και αναλώσιμα, ούτω ώτε να συμπληρωθούν τα αποθέματα. Επιπλέον περιελάμβαναν προγράμματα εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης, συντήρησης, επισκευής και υποστήριξης των μέσων και των υποδομών.
Ένα όμως από τα πιο σημαντικά προγράμματα, το οποίο αφορούσε το σύνολο των μονάδων του ελληνικού στόλου, φαίνεται πως δεν υλοποιήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει να αντιμετωπίσει μία από τις δυσμενέστερες μεταναστευτικές κρίσεις. Πρόκειται για το πρόγραμμα 33, το οποίο αφορούσε προμήθεια πυρομαχικών και πυροσωλήνων μάχης των 76mm για τα πυροβόλα ΟΤΟ-Melara. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανερχόταν σε 27 εκατομμύρια Ευρώ.
Η σύμβαση εν τέλει ανατέθηκε στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  για 23 εκατομμύρια Ευρώ. Όμως, η αδράνεια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, οδήγησε στην ακύρωση του προγράμματος, αφού δεν παραδόθηκαν στην ώρα τους τα αιτηθέντα στοιχεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να λάβει χώρα ο προσυμβατικός έλεγχος.
Δείτε το έγγραφο που καίει το ΥΕΘΑ.

geghr











voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου