Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Παίρνουν φωτιά τα Βαλκάνια! Έρχεται η Ρωσία...

valkania

Φωτιά έχει δώσει στα Βαλκάνια η απόφαση της Βουλγαρίας να προσκαλέσει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν κι όχι τον Βλάντιμιρ Πούτιν στις εορταστικές εκδηλώσεις λίγο πριν της 138η επέτειο της απελευθέρωσης της Βουλγαρίας από τον τουρκικό ζυγό. Άλλωστε πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι Βούλγαροι γονατίζουν μπροστά από τους πρώην κατακτητές τους.
Γιατί όμως κάλεσαν τον Ερντογάν, αντί του Πούτιν; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, πριν από λίγο καιρό ανέλαβε τα καθήκοντά του στη Σόφια ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Ρούμπιν. Εκείνος λοιπόν τόνισε πως θα διαλύσει όλα τα φιλορωσικά ΜΜΕ, τις φιλορωσικές ΜΚΟ και οποοινδήποτε τάσσεται δημόσια υπέρ της Ρωσίας.
Οι ενέργειες όμως αυτές φαίνεται πως δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού πλέον το 80% τον Βουλγάρων τάσσονται υπέρ της Ρωσίας, παρά τις πιέσεις για αλλαγή του κλίματος από τις ΗΠΑ. Επιπλέον οι σχέσεις Τουρκίας-Βουλγαρίας βρίσκονται στο ναδίρ, αφού πριν από λίγες ημέρες, εκδιώχθηκαν από την Άγκυρα δύο Βούλγαροι διπλωμάτες.
Έτσι λοιπόν, τώρα είναι κατάλληλη ευκαιρία για τον Πούτιν να "διεισδύσει" στα Βαλκάνια, καθώς παράλληλα προωθείται η μερική υποχώρηση του από τη Συρία. Ο Πούτιν πλέον έχει πλέον τοποθετήσει τα πιόνια στις σωστές θέσεις της σκακιέρας, ενώ έχει και τον κόσμο με το μέρος τους, αφού ένα τεράστιο ποσοστό των πολιτών της Βουλγαρίας έχει συμπαραταχθεί μαζί του.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, πρέπει να συμπορευθεί μαζί με τον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αναμένεται να δραστηριοποιηθεί ενεργά στην περιοχή των Βαλκανίων. Οι Ρώσοι πρέπει να είναι σύμμαχοι μας, παρά τις προσταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που επιθυμούν το αντίθετο.






voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου