Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ.. Οι Κυβερνήσεις (και στην Ελλάδα) Έρχονται για τα Μετρητά ΣΑΣ


Η μεγάλη ονομαστική αξία των χαρτονομισμάτων μπορεί να τεθεί έκνομη αρκεί βέβαια να το θελήσουν οι τραπεζίτες. Έχουν τον τρόπο. Η προώθηση ενός πλήρως ψηφιοποιημένου συστήματος, στο οποίο όλες οι συναλλαγές θα καταγράφονται, θα ελέγχονται και θα φορολογούνται, παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό ως το ελιξίριο το οποίο ως εκ θαύματος θα γιατρέψει την εγκληματικότητα και τη διαφθορά.
Αναμφισβήτητα, μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν ακόμα τρόποι για να λειτουργήσει η ανθρωπότητα χωρίς το καθιερωμένο νομισματικό σύστημα, ωστόσο η εφαρμογή των αρνητικών επιτοκίων έχει καταστήσει σαφές ότι τα μετρητά, όπως τα ξέρουμε, θα εξαλειφθούν πιο σύντομα απ’ όσο θα περίμενε κανείς.
Θα μπορείτε να έχετε μετρητά ή θα μπορείτε να έχετε αρνητικά επιτόκια, όχι όμως και τα δύο. Η διαρκής μείωση των αρνητικών επιτοκίων θα επιβραδύνει δραματικά τη λειτουργία των τραπεζών. Ο μέσος άνθρωπος, βλέποντας τις αποταμιεύσεις του για τις οποίες δούλεψε σκληρά, να ληστεύονται καθημερινά λόγω της τραπεζικής δυσλειτουργίας, θα ξυπνήσει επιτέλους από τον αέναο εφησυχασμό και θα αρχίσει ενεργά να αποσύρει τα χρήματά του σε φυσική μορφή, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τα ίδια τα θεμέλια των κλασματικών αποθεματικών χρηματοδότησης.
Το ζήτημα είναι απλό: Οι τράπεζες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς καταθέσεις. Ακόμα και αν κάποιος φυλάξει τα λεφτά του στο στρώμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι και πάλι δεν θα γλιτώσει την οικονομική του αφαίμαξη. Οι κεντρικοί τραπεζίτες το γνωρίζουν πολύ καλά το έργο και γι αυτό το λόγο έχουν προετοιμάσει ήδη πολιτικές και στρατηγικές για να αποτρέψουν αυτή την… ηρωική έξοδο. Και η μέθοδός τους θα είναι να απαγορέψουν με νέους νόμους τόσο την ύπαρξη συγκεκριμένου αριθμού μετρητών, όσο και τις μεγάλες συναλλαγές μέσω μετρητών. Ως εκ τούτου θα φυλακίσουν οικονομικά το δημόσιο, βάζοντας ταυτόχρονα στην τσέπη τους τα αρνητικά επιτόκια!
Γελάστε όσο θέλετε. Θεωρείστε ότι αυτό είναι ακόμα μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά οι πολιτικές αυτές έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή στην Ευρώπη, με την Αμερική να ακολουθεί. Υπό το πρόσχημα της διακοπής της εγκληματικής δραστηριότητας, την πάταξη της διαφθοράς και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το τελευταίο προπύργιο της οικονομικής ελευθερίας έχει ήδη θυσιαστεί έτσι ώστε να στηριχθεί ένα τσουνάμι χρέους.
Το παγκόσμια χρέος έχει αυξηθεί κατά 57 τρισεκατομμύρια δολάρια από το 2007. Σε αυτά τα επίπεδα ειδικότερα το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί με οποιοδήποτε νόμισμα. Ωστόσο οι τράπεζες, αντί να ασχολούνται με το χρέος και την επιβράδυνση της αύξησης του σε επίπεδα χαμηλότερα του πληθωριστικού ρυθμού, προβάλλουν ως λύση την καταστροφή των μετρητών για να να τιμωρήσουν τους αποταμιευτές.
Screen-Shot-2016-02-23-at-12.03.46-PM
Η ψυχρή πραγματικότητα για όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου είναι ότι φαίνεται σχεδόν αδύνατο να πληρώνουν το ετήσιο κόστος τόκων, σε κανονικά επιτόκια της τάξεως 3-4%. Βεβαρημένες πια με τεράστιες μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις, αυτές οι κυβερνήσεις δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο για «χειρουργική» μείωση των δαπανών. Είναι απλά πολύ πιο εύκολο για τις κυβερνήσεις να μειώσουν το κόστος δανεισμού κάτω από το μηδέν, να εξαλείψουν τους περιορισμούς των πληρωμών τόκων, από ότι να παραδεχθούν ότι έκαναν λάθος και να ακολουθήσουν την αντίστροφη πορεία.
Το να επιτραπεί σε πολιτικούς και τραπεζίτες να εφαρμόσουν αρνητικά επιτόκια, είναι κυριολεκτικά σα να δίνεις ένα μπουκάλι ουίσκι και μία Φεράρι σε έφηβο. Επιχειρήματα τύπου ότι η οικονομία του κόσμου είναι σταθερή και βελτιώνεται δεν συνάδουν με τα περισσότερα από επτά τρισεκατομμύρια δολάρια στην τοποθέτηση του δημόσιου χρέους σε αρνητικά επιτόκια που δεν απαιτεί, μάλιστα, την καταβολή τόκων.
Δείτε τον σχετικό πίνακα αρνητικών επιτοκίων ανά χώρα
Screen-Shot-2016-02-23-at-12.04.59-PM
Το επιμύθιο της ιστορίας, ωστόσο έχει και άλλες προεκτάσεις. Να παραδώσουμε άνευ όρων τα μετρητά μας στην όποια κυβέρνηση, είναι σαν να παραδίδουμε την ίδια μας την ελευθερία. Όταν μία κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να σταματήσει την πρόσβασή μας στα δικά μας χρήματα, κλείνοντας το διακόπτη τότε κανείς πια δεν θα είναι ελεύθερος, παρά μόνο ένας μισθωτός υπηρέτης ενός αποτυχημένου συστήματος.






hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου