Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση Σταθάκη - κουαρτέτου...


Τα κόκκινα δάνεια στη συνάντηση Σταθάκη - κουαρτέτου - Media

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα καθίσουν εκ νέου το κουαρτέτο και ο Γιώργος Σταθάκης, για το θέμα των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με την τελευταία συνάντηση τους ο...
υπουργός Ανάπτυξης είχε τονίσει ότι όλα τα ζήτηματα γύρω από το θέμα αυτό παραμένουν ανοικτά και θα συζητηθούν και πάλι σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Ο Γιώργος Σταθάκης, πάντως είχε πει πως υπάρχει η βάση για προσέγγιση σε ότι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας από την πώληση σε funds, χωρίς όμως να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Σε ότι αφορά τη φορολόγηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων, δηλαδή αν θα φορολογούνται ως τράπεζες ή ως εταιρείες, αλλά και εάν θα φορολογείται ως εισόδημα το ποσό του δανείου που διαγράφεται από την τράπεζα, σύμφωνα με τον υπουργό υπήρξε συμφωνία, χωρίς όμως, να διευκρινίζεται ποια είναι τα σημεία συμφωνίας.

Ο ίδιος ανέφερε μόνο ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η δυνατότητα των εταιρειών μεταβίβασης δανείων να αναθέτουν τη διαχείριση σε εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, αλλά οι εταιρείες αυτές θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά έδρα στην Ελλάδα και να έχουν αδειοδοτηθεί.

Τέλος σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση, με βάση τις προτάσεις της που προβλέπουν διατήρηση του καθεστώτος προστασίας των δανείων πρώτης κατοικίας και τη διατήρηση της προστασίας των μικρομεσαίων επιχειρηματικών δανείων με όρια τα 500.000 ευρώ, των επαγγελματιών με δάνεια έως 250.000 ευρώ και τα καταναλωτικά δάνεια με όριο τα 20.000 ευρώ.





nonews news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου