Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έναρξη πολέμου! Καταργείται η συνθήκη του Καρς...

rbok



Βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας, κατέθεσαν πρόταση στην Κρατική Δούμα, για να καταγγείλουν την μακραίωνη συμφωνία φιλίας με την Τουρκία.
Ουσιαστικά πρόκειται για έκκληση των βουλευτών, προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ώστε να καταγγείλουν την Συνθήκη της Μόσχας, που αναφέρεται στη φιλία και την αδελφοσύνη μεταξύ των δύο χωρών
Η Συνθήκη της Μόσχας είχε υπογραφεί στις 16 Μαρτίου του 1921 μεταξύ της Σοβιετικής Ρωσίας (РСФСР) και της κυβέρνησης της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.
Αφορμή για την πρόταση που συστάθηκε από τον Βαλέρι Ρασκίν και τον Σεργκέι Ομπούχοφ, είναι η «πάγια επιθετική συμπεριφορά» της Άγκυρας προς τη Μόσχα και υποστηρίζεται από το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία».
«Πιστεύουμε ότι τώρα, σε συνθήκες αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο της νομικής αναθεώρησης όλων των δυσμενών για τη χώρα μας και τους συμμάχους της, ρωσο-τουρκικών συμφωνιών», εξήγησε ο Ομπούχοφ.
Η καταγγελία της Συνθήκης της Μόσχας, θα προκαλέσει σεισμό της Άγκυρα, που ήδη είναι τρομοκρατημένη από τις κινήσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου