Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Βόμβα για την κυβέρνηση…

kivernisi4



Η Όλγα Γεροβασίλη καταγγέλλει…
«Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς να λύνει μόνη τα ζητήματά της εν μέσω οικονομικής κρίσης. Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και αυτό δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν. Ξαφνικά εμείς δεν αλλάξαμε στάση για το ΔΝΤ και το ρόλο του. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο είναι ότι ξέρουμε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο Πρόγραμμα, αυτό έρχεται από την προηγούμενη συμφωνία, και η καινούργια συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι, έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο έως το Μάρτιο οπότε το ίδιο θα αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Εμείς να πούμε ότι: το Ταμείο, αρχικά δεν ήρθε στην Ελλάδα ως δια μαγείας… Το καλέσαμε εμείς και ήρθε. Με πιο πρόσφατη πρόσκληση τις 23 Ιουλίου του 2015. Επομένως, για την παρουσία του ΔΝΤ φταίνε οι διεφθαρμένοι πολιτικοί.
Από την άλλη μεριά, είναι γεγονός πως η Ευρώπη θα έπρεπε να διαθέτει αποτελεσματικότερους μηχανισμούς αντιμετώπισης των προβλημάτων της. Να προσθέσουμε ότι κ. Γεροβασίλη όταν λέει ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από την παρουσία του ΔΝΤ στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν της ότι οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι είναι εκείνοι που φρόντισαν να διασφαλίσουν την δική του παρουσία στα ευρωπαϊκά οικονομικά πεπραγμένα και όχι το Ταμείο. Τέλος, να επισημάνουμε ότι το ΔΝΤ ΔΕΝ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς ο ρόλος του είναι μόνο συμβουλευτικός.. Το πρόγραμμα, που έληγε τον Μάρτιο του 2016 δεν υφίσταται πια. Έχει διακοπεί και αυτό μάλλον διαφεύγει από την κυβέρνηση.
Αρα… Το Ταμείο εκλήθη τελικά στην Ελλάδα από την ίδια την Ελλάδα και τους πολιτικούς που την αντιπροσωπεύουν. Πρώτος υπέγραψε ο Εξοχότατος Γεώργιος Α. Παπανδρέου ή ΓΑΠ- και εν συνεχεία.. οι Ευρωπαίοι το έστησαν σαν «λάβαρο νίκης»…
Η μόνη σανίδα της σωτηρία μας είναι να φύγει μόνο του το ΔΝΤ λοιπόν, καθώς εμεις εμφανιζόμαστε ανίκανοι να αντιδράσουμε…








voice news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου